3 belangrijkste web trends voor 2021

3 belangrijkste web trends voor 2021

Natuurlijk wil je in 2021 graag zoveel mogelijk verkopen draaien. Het is dan echter wel belangrijk dat je de web trends voor 2021 van onder andere micro-trends.nl in de gaten houdt. Hoe kun jij komend jaar je conversiepercentage verhogen? Hieronder vind je de drie belangrijkste web trends voor 2021 die je hierbij gaan helpen.

Web trend 1: Meer data weergeven om vertrouwen te winnen

De websitebezoeker wil natuurlijk snel kunnen zien of jouw bedrijf wel te vertrouwen is en of je wel kwaliteit levert. Aan de hand van belangrijke data kun je dit heel eenvoudig laten zien en de klant overtuigen. Denk hierbij aan de oprichtingsdatum van je bedrijf, het aantal klanten dat je hebt geholpen of het aantal pakketten dat je wekelijks vermeld. Bedenk wat voor jouw klanten belangrijk data kunnen zijn en vraag jezelf af met welk van deze data je ze echt kunt overtuigen. Weergeef deze data duidelijk op je website en plaats hier passende iconen bij.

Web trend 2: Belangrijke content vetgedrukt maken

Waarschijnlijk maak je al gebruik van koppen en tussenkoppen op je website. Als je deze koppen ook nog eens vetgedrukt maakt, valt het nog meer op. Je maakt het voor de gebruiker dan nog makkelijk om door je website te scannen. Ook kun je bepaalde zinsdelen of termen vetgedrukt, zodat je bezoekers nog beter zien welke delen van de tekst belangrijk zijn. 

Web trend 3: Zwevende elementen plaatsen

Steeds vaker zie je op websites ook zwevende elementen terug. Hiermee creƫer je meer diepte in je website en dit geeft je site ook een moderne uitstraling. Je kunt elementen zwevend maken door ze een zachte schaduw mee te geven en/of over een ander element of een bepaalde achtergrond heen te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *