3 redenen om een slotenmaker te worden

3 redenen om een slotenmaker te worden

Heb jij al eens overwogen om een slotenmaker te worden? Een slotenmaker helpt consumenten met tal van verschillende klussen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe sloten, het herstellen van schade aan sloten, het openen van deuren bij een buitensluiting, enzovoorts. Het maakt het werk van slotenmakers heel divers. Een goede reden om slotenmaker te worden! Er zijn echter meer redenen om voor dit mooie vak te kiezen. In dit artikel zetten we een aantal van deze redenen voor je op een rijtje. Heb jij het vak van een slotenmaker al eens overwogen?

Tip: informeer naar de mogelijkheden om een dagje mee te lopen met een ervaren slotenmaker bij jou in de buurt! Het geeft je een goed beeld van hetgeen er bij het werk van een slotenmaker komt kijken.

#1: als slotenmaker help je mensen in nood

Een slotenmaker helpt mensen in nood bij het oplossen van problemen. Iemand kan zijn of haar sleutel verloren zijn, waardoor het niet langer mogelijk is om de woning te betreden. Ook kan er sprake zijn geweest van een inbraak, waarbij het slot met grof geweld geforceerd is. In beide gevallen schiet je als slotenmaker te hulp! Bij een buitensluiting probeer je het slot te openen, zonder hierbij schade aan te richten. In het geval van een inbraak doe je er alles aan om een geforceerd slot te herstellen. Lukt dit niet? Het vervangen van het kapotte slot kan in zo’n geval een goed alternatief zijn.

#2: slotenmakers delen hun kennis met consumenten

Slotenmakers zorgen niet alleen voor de uitvoering van werkzaamheden. Zij kunnen consumenten ook adviseren. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen die de beveiliging van hun woning willen verbeteren. Als slotenmaker is het je taak om hen een beeld te geven van de mogelijkheden. Begin bijvoorbeeld met een analyse van de risico’s die bewoners van een woning lopen. Welke route zou een inbreker volgen om de woning binnen te dringen? Op basis van deze informatie werk je vervolgens een beveiligingsplan uit. Hierin neem je de verschillende beveiligingscomponenten mee, die tegenwoordig worden aangeboden. Is de consument tevreden? In dat geval kun je het beveiligingsplan direct in de praktijk uitvoeren.

#3: voor het vak van slotenmaker heb je geen opleiding nodig

Wanneer je het lastig vindt om een baan te vinden bij je huidige opleiding, kan het vak van slotenmaker een goede optie zijn. Voor dit vak hoef je namelijk geen opleiding gevolgd te hebben. Iedereen kan als slotenmaker aan de slag gaan. Om fouten bij het monteren van sloten of aansluiten van alarminstallaties te voorkomen, is het slim om certificaten te behalen. Daarbij kun je met deze certificaten aantonen dat je voldoende kennis hebt om consumenten van hulp te voorzien. Je kunt je aansluiten bij een bestaand slotenmakersbedrijf, maar ook je eigen organisatie opstarten. Zo ben je niet alleen slotenmaker, maar ook ondernemer!

Op internet lees je meer over hetgeen het vak van een slotenmaker inhoudt. Welk beeld heb jij momenteel al bij dit vak? Wat lijken jou de leukste klussen om als slotenmaker uit te mogen voeren? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *