3 redenen om te investeren in een goed dekbed

3 redenen om te investeren in een goed dekbed

Waar let jij op bij de aanschaf van een nieuw dekbed? Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel mensen zich nog steeds laten leiden door de prijs. Hoewel dit financieel gezien natuurlijk ook verstandig is, adviseren wij echter wel om vooral de kwaliteit in acht te nemen. Bij een dekbedovertrek 1 persoon kopen kan je nog slim de aanbiedingen in de gaten houden. Bij de aanschaf van een dekbed gaat dit echter niet op. Het goedkoopste dekbed is namelijk niet altijd het beste dekbed. Een duurder dekbed kent vele voordelen. Zoveel voordelen zelfs dat het een mogelijk financieel voordeel kan overstemmen. Wij geven je 3 redenen om te investeren in een kwalitatief dekbed! 

  1. Beter slapen 

Dit is natuurlijk de voornaamste reden om voor een kwalitatief dekbed te kiezen. Goed slapen is belangrijk. Zonder een goede nachtrust kan je met zowel fysieke als mentale klachten te maken krijgen. Om goed te kunnen slapen zijn meerdere dingen belangrijk. Zo moet het slaapklimaat perfect zijn en moet de vochtregulatie in orde zijn. 

Wanneer je het te warm hebt en snel transpireert loop je het risico dat een dekbed al snel klam en vochtig aan voelt. Bij goede dekbedden heb je dit probleem niet. Zij houden je lichaamstemperatuur constant en kunnen vocht voldoende reguleren. Een dekbed kopen van Weidswonenenslapen draagt dan ook indirect bij aan een goede nachtrust. 

  1. Goed slapen maakt gelukkiger 

Maar waarom is goed slapen dan zo belangrijk? 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat steeds meer Nederlanders kampen met slaapproblematiek. We maken te weinig kwalitatieve uren slaap door. Hoewel we soms het idee hebben dat we voldoende slapen, staan we toch nog met een vermoeid gevoel op. Dit ontstaat meestal doordat we minder diep slapen. Hierdoor word je ongemerkt toch nog vaak wakker, waardoor je minder uit zal rusten. 

Voldoende slapen heeft een groot effect op de mentale en fysieke gezondheid. Wanneer je slecht slaapt zal dit het concentratievermogen enorm beïnvloeden. Bovendien beschik je over minder veerkracht om met stress te kunnen dealen. Hierdoor zal de kans op een burn-out of depressie groter worden. Dit geldt echter ook omgekeerd: wie goed slaapt zal zich lekkerder in zijn vel voelen en gezonder en fitter zijn. Een kwalitatief dekbed en zelfs een goed silvana kussen kunnen hierbij helpen. 

  1. Een goed dekbed gaat langer mee 

Een goed dekbed kan een flinke investering zijn. Toch is het niet verstandig om voor een dekbed te kiezen omdat deze binnen je budget valt. Kies voor een dekbed dat past bij jouw slaapgedrag. Zo geniet je van een betere nachtrust en daar mag je best wel wat extra geld aan uitgeven. 

Bovendien kan deze investering op de lange termijn ook nog eens een stuk goedkoper zijn. Een goedkoop dekbed is namelijk niet altijd beter. Bovendien gaan dit soort dekbedden vaak veel minder lang mee. Hierdoor ben je over enkele jaren alweer genoodzaakt om een nieuw dekbed te kopen. Goedkoop kan dan al snel duurkoop worden. 

Met een kwalitatief dekbed geniet je jarenlang van een goede nachtrust. 

Dit artikel door GMU | google adwords specialist betreft een betaalde samenwerking. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *