4 Tips voor je klus garage

4 Tips voor je klus garage

Ben jij regelmatig aan het klussen in je garage en wil je efficiënter te werk gaan? In deze blog worden 4 tips gegeven voor jouw klus garage en hoe je deze optimaal kunt inrichten! 

Tip 1: Ruim alles uit

Ja, het moet toch ooit gedaan worden. Garages komen altijd bomvol te liggen met oude spullen of restjes materiaal. Dit neemt veel ruimte in beslag, het ziet er slordig uit en het helpt ook niet mee met het werken aan je nieuwe projecten. Heb je zoveel chaos dat je niet meer weet waar je moet beginnen? Haal dan ALLES eruit en begin met een grote schoonmaak. Als het meevalt hoef je niet alles meteen uit te ruimen, maar kun je alleen de rotzooi weghalen. 

Belangrijk is dat je dit ook bijhoud! Het heeft geen zin om in één keer alles goed te organiseren om vervolgens alles weer vol te laten lopen. Plan elke maand een dag in waarin je gaat kijken naar spullen die niet meer nodig zijn en weg kunnen. Zo houdt je je werkplek georganiseerd, schoon en kun jij efficiënt te werk met je volgende projecten!

Tip 2: Maak gebruik van een werkbank voor een ideale werkplek

Heb jij al je gereedschap overal en nergens liggen? Geen vaste plek waar je aan kunt werken? Dan is het ruim tijd voor het gebruiken van een werkbank. Hier kun je gemakkelijk te werk en verschillende gereedschappen bewaren. Er zijn heel veel verschillende werkbanken, de keuze is reuze!

Tip 3: Gebruik een gereedschapswand om ruimte te besparen

Wees slim en maak gebruik van de ruimte die je hebt! Veel gereedschap kun je gemakkelijk bewaren aan een gereedschapswand. Deze neemt geen ruimte in beslag en het zorgt ook voor een meer georganiseerde werkplek. Zo is alles in handbereik en heb je voor andere belangrijke gereedschappen meer plek. Zorg er ook voor dat je kabels die er altijd liggen mooi weggewerkt worden. Zo liggen deze niet in de weg en hoef je geen zorgen te maken over het per ongeluk beschadigen van de kabels!

Tip 4: Goede ventilatie en licht is een must

Ventilatie is erg belangrijk. Als je binnen je garage aan het werken bent met producten waar schadelijke stoffen zijn wil je deze zo min mogelijk in ademen. Zorg er dus voor dat je garage goed geventileerd is voor je eigen veiligheid! Daarnaast is licht ook erg belangrijk. Je moet wel kunnen zien wat je aan het doen bent, dat is wel zo handig. Het is vooral belangrijk om bij je werkbank een goed licht te hebben. Kun je niet alles goed verlichten? Zorg er dan voor dat je zaklampen bij de hand hebt of een hoofdlamp hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *