5 slimme tips om uw huis gezond en veilig te houden

5 slimme tips om uw huis gezond en veilig te houden

Huizen zijn bedoeld om ons een veilig en beschermd gevoel te geven, maar verschillende omstandigheden of objecten in het huis kunnen ertoe bijdragen dat dit niet zo is. Gezondheidsgevaren zoals knaagdieren en insecten die zich in hoeken verbergen, schimmels en tweedehands rook kunnen aanwezig zijn in onze huizen. En hoewel sommige van deze gevaren gemakkelijk te verhelpen zijn, vereisen sommige een herziening van levensstijl en gewoonten. Heeft u jonge kinderen? Onderzoekers zeggen dat kinderen ongeveer 90 procent van hun tijd binnenshuis doorbrengen, dus het is niet vergezocht om te concluderen dat een veilige omgeving van cruciaal belang is voor hun gezondheid. Laten we eens kijken naar enkele van de gevaren, sommige voor de hand liggende, sommige niet, en tips over hoe u zich ertegen kunt beschermen.

1. Kijk uit voor gif

Reinigingsmiddelen, medicijnen, parfum, mondwater, let op producten die schadelijk kunnen zijn voor uw kind. Controleer op componenten in de producten om op eventuele allergieën van uw kind te letten. Meer dan een miljoen kinderen worden vergiftigd door het gebruik van gewone huishoudelijke artikelen per jaar.

2. Controleer uw cv-ketel

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over koolmonoxide uitstoot door onveilige cv-ketels. Dit kan komen door incorrecte installatie of slecht onderhoud. Verklein de kans op koolmonoxide uitstoot door vakkundige installatie en correct onderhoud van de cv-ketel. Ook is het aan te raden uw ketel op tijd te vervangen. Na zo’n 12 tot 15 jaar. Kies dan voor een gerenommeerd merk, zoals AWB, om problemen te voorkomen.

3. Wees voorzichtig met hete vloeistoffen

Uw jonge kind kan ernstig verbranden in bad. Test altijd de watertemperatuur voordat u uw kind in het bad dompelt. Beperk ook de toegang van kinderen tot de keuken tijdens het koken. En zorg er tijdens het serveren voor dat hun dranken, bouillons of soepen niet te heet zijn. Het kan op hun handen morsen en deze verbranden.

4. Raamsloten

Een kind is van nature nieuwsgierig en dan ontstaan er problemen met ramen. Met al het geweldige en opwindende uitzicht buiten het huis, trekken ze de aandacht van kinderen zonder ze het gevaar kennen waarin ze zich bevinden. Onderzoek zegt dat elk jaar meer dan 4.000 kinderen in de eerste hulp belanden nadat ze uit een raam zijn gevallen. Dus gebruik alstublieft uw sloten. Het is de gemakkelijkste manier om te voorkomen dat uw kind een raam opent. En als u geluk heeft, zijn uw ramen vooraf geïnstalleerd met permanente vergrendelingen. Als dit niet het geval is, installeert u sloten op alle ramen op de bovenste verdieping.

5. Wees voorbereid op vuur

Zorg voor een rookmelder op elke verdieping en kamer, evenals in de kelder. Vergeet niet om ze maandelijks te testen. Daarnaast is het belangrijk dat u een blusdeken en emmer in huis heeft. Houd een multifunctionele brandblusser binnen handbereik. Denk bij het gebruik van een blusser aan het volgende: trek aan de pen, richt op de basis van het vuur en knijp of druk op de hendel. Veeg aan de onderkant van het vuur van links naar rechts totdat het uitgaat. Zo garandeert u uw veiligheid en de veiligheid van de mensen om uw heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *