Alles dat je moet weten over reiskosten

Alles dat je moet weten over reiskosten

De meeste mensen krijgen een reiskostenvergoeding om elke dag op werk te komen. Hiervoor geldt een maximum bedrag van 19 cent per afgelegde kilometer. Echter is een werkgever niet verplicht om de reiskosten te vergoeden. Het is meestal afhankelijk van de afspraken die je maakt met je werkgever. in dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over reiskosten. 

Wanneer heb je recht op reiskosten?

Je hebt recht op reiskosten als dit in je cao of arbeidsovereenkomst staat. Wanneer dit het geval is, krijg je een vaste vergoeding per afgelegde kilometer. Deze vergoeding geldt voor elke dag dat je moet werken en reizen. Daarnaast maakt het niet uit welk vervoersmiddel je gebruikt.

Wanneer krijg je geen reiskostenvergoeding?

In sommige gevallen heb je geen recht op reiskosten. Als je bijvoorbeeld een auto van de zaak krijgt of een ov-kaart. Je hebt in dat geval namelijk geen kosten die je maakt. Daarnaast heb je ook geen recht op reiskosten als je met een collega meerijdt. De chauffeur heeft wel recht op reiskosten. Hij of zij krijgt ook de extra kilometers vergoedt die hij of zij moet afleggen om jou op te halen. 

Reiskosten bijhouden

Er zijn verschillende manieren om de reiskosten bij te houden. De meeste mensen reizen op een vaste manier naar werk, bijvoorbeeld met de trein. In dat geval is het makkelijk uit te rekenen. Er is echter ook een reiskosten declaratie app. Deze app houdt alles bij. Hierdoor ben je vrij om te reizen met welk vervoersmiddel je wil of welke je goed uitkomt. De ene dag is het mogelijk om met de trein te reizen en de andere dag met de bus.
Wil je graag meer informatie over de reiskosten declaratie app? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op https://reisbalans.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *