Audi laten importeren vanuit Duitsland?

Audi laten importeren vanuit Duitsland?

De Nederlandse markt qua auto’s is niks vergeleken met de markt van onze oosterburen. Er is daar meer keuze en de auto’s zijn er over het algemeen lager in de prijs dan in Nederland. Wellicht wil je een mooie Audi laten importeren. Waar moet je dan allemaal op letten wanneer je een auto gaat importeren uit Duitsland?

Kilometerstand

De kilometerstand zegt veel over een auto, maar niet alles. Auto’s met een lagere kilometerstand zijn vaak betrouwbaarder. Dit komt omdat de meeste kwalen komen na een langdurig gebruik van de auto. Wanneer je een auto gaat importeren uit Duitsland en er is meer keuze, wordt er aangeraden om voor een auto met lagere kilomterstand te gaan.

Onderhoudsboekje

Vraag altijd naar het onderhoudsboekje alvorens je de auto gaat importeren uit Duitsland. In dit boekje moet alles staan wat er in de afgelopen jaren aan is gedaan. Een voorbeeld wat je in dit boekje bijvoorbeeld kan aantreffen is het vervangen van de distributieriem. Dit is een vervanging die elke 100.000/ 150.000 gereden kilometers moet plaatsvinden. Wanneer dit niet gedaan is komen de kosten op jouw bordje. Wanneer deze niet vervangen wordt kan de auto grote schade oplopen.

Schadeverleden

Over schade gesproken is het verleden van een auto erg belangrijk. Wanneer een auto in het verleden schade heeft opgelopen kan dit uiteraard erg mooi opgeknapt worden, zelfs zo knap dat jij het op het oog niet ziet. Wanneer een auto toentertijd een flinke tik heeft gehad, kan het frame ook uit balans zijn. Hiermee is de veiligheid van jouw auto een stuk lager. Wanneer je een auto laat importeren uit Duitsland moet hier ook goed naar gekeken worden.

Transport

Als laatste punt alvorens je een auto laat importeren uit Duitsland is het regelen van vervoer. Je kan nooit met de auto de grens overrijden. Deze moet op een autoambulance gezet worden. Ook al hebben de Duitsers hier een vervangend kentekenbewijs voor. Dit tijdelijke kentekenbewijs geldt niet in Nederland.

Verder is het natuurlijk ook belangrijk om verzekerd te zijn voordat je in je nieuwe audi rijdt. Het ligt aan het bouwjaar van je auto om te bepalen welke verzekering het handigste is om te kiezen. Hier kan je verschillende autoverzekeringen berekenen en vind je direct een passende verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *