Badkamer lekkage verhelpen in stappen

Badkamer lekkage verhelpen in stappen

Een badkamer lekkage wordt meestal veroorzaakt door slecht kitwerk. Is dit het geval, volg dan onderstaande stappen. Heeft u geen idee hoe de badkamer lekkage wordt veroorzaakt, schakel dan een loodgieter in Utrecht in om de lekkage op te sporen en te verhelpen. 

Stap 1. Kitwerk verwijderen

Soms is kitwerk slecht aangebracht of heeft het niet lang genoeg gedroogd, waardoor er al snel openingen ontstaan waar het water langs zal lopen.

Het grove kitwerk kunt u verwijderen met een stanleymes. Snijd zoveel mogelijk weg. Vervolgens zorgt u ervoor dat alle losse stukjes en het overtollige stof verwijderd worden met een stofzuiger. Er zullen nog restjes kit achterblijven. Het is belangrijk om ook deze stukjes te verwijderen. Dit kun u doen met een speciaal schoonmaakmiddel, zoals bijvoorbeeld Loctite SF 7064.

Stap 2. Nieuwe kit aanbrengen

Kitten is niet heel ingewikkeld. Er moet enige handigheid in verkregen worden. Wellicht kunt u even oefenen ergens, zodat u uw badkamer netjes afwerkt. Zorg ervoor dat uw badkamer goed droog is, zodat de kit zelf goed droogt en goed hecht. Het beste is om uw badkamer een paar dagen niet te gebruiken.

Het is handig om het tuitje van de kitpistool schuin af te snijden. Dit kunt u doen met een stanleymes. Wees voorzichtig: snijd altijd van u af en niet in de richting van uw vingers. Vervolgens kan de kit worden aangebracht. Doordat het tuintje schuin is afgesneden kun je het makkelijk aanbrengen en hoef je weinig overtollig kit te verwijderen.Nadat de kit is aangebracht moet je het aandrukken met je vinger. Breng wat water en zeep op je vinger aan zodat deze glad is en je gemakkelijk bij de kitrand langs kunt gaan. Ten slotte moet u het overtollige kit verwijderen. Dit kun je met je met een kitspatel doen of met je vingers (nagels). Bent u niet zo handig, schakel dan een ervaren loodgieter in Amersfoort in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *