Beveilig je huis en tuin met deze tips

Beveilig je huis en tuin met deze tips

Een goede beveiliging van je woning is essentieel om inbrekers buiten de deur te houden. Er zijn verschillende manieren om een woning te beveiligen. Ook de beveiliging van de tuin speelt hierbij een rol. Wanneer inbrekers eenvoudig in de tuin kunnen komen, hebben zij alle tijd om ongestoord de achterdeur open te breken. De kans is immers klein dat ze in de tuin worden opgemerkt door voorbijgangers. Door een slot op de schuttingdeur te monteren verklein je de kans op een inbraak via de tuin. Het is slechts een van de tips die we je kunnen geven! Lees snel verder, om te zien wat je nog meer kunt doen om ongewenste gasten buiten de deur te houden.

Zorg voor het juiste hang- en sluitwerk op ramen en deuren

De basis van de beveiliging van je woning wordt gevormd door passend hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Ramen worden over het algemeen voorzien van bijzetsloten. Dit type slot komt in twee varianten voor: insteek- en oplegsloten. Het verschil zit hierbij voornamelijk in de manier waarop de sloten gemonteerd worden. Een oplegslot ligt op het raamkozijn, terwijl een insteekslot in het kozijn wordt gestoken. Diverse factoren bepalen welk type slot het meest geschikt is voor de beveiliging van ramen.

Een deur kun je voorzien van een cilinderslot. Het cilinderslot zit op meerdere punten met het kozijn van de deur verbonden. Kijk bij de keuze voor een bepaald slot goed naar de beoordeling die het slot van het SKG gekregen heeft. SKG is een onafhankelijke organisatie, die sloten een beoordeling tussen de één en drie sterren geeft. Het toont aan in welke mate sloten weerstand bieden tegen de modernste inbraaktechnieken. Bekijk hier meer informatie over sloten.

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Sloten met een hoge SKG-beoordeling maken dat je mogelijk in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk geeft je bij sommige verzekeraars korting op de verzekeringspremie. Het helpt je de investering in een verbeterde beveiliging terug te verdienen.

Een alarmsysteem in huis installeren

Op het moment dat het inbrekers gelukt is om een slot open te breken, kunnen zij hun slag slaan. Dit geldt niet, wanneer je de sloten combineert met een alarminstallatie. Deze alarmsystemen kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van magneetcontacten, bewegingssensoren en elektronische beveiligingscamera’s. Ook de investering in een mistgenerator kan het overwegen waard zijn. Een mistgenerator zorgt dat ruimtes al snel vol rook komen te staan. Inbrekers zien zo niet langer waar de waardevolle spullen liggen en zullen proberen zo snel mogelijk uit je woning te komen. Het wordt immers ook lastiger om de ingang van je woning nog te vinden.

Laat een slotenmaker voorafgaand aan het samenstellen van een alarminstallatie een risicoanalyse maken. Op basis van deze risicoanalyse zie je precies waar inbrekers je woning binnen zouden kunnen komen. Met deze informatie kun je doelgericht voor beveiligende maatregelen kiezen. Voor welke beveiligingscomponenten in huis kies jij om ongewenste gasten buiten de deur te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *