Boot gezonken, wat nu?

Boot gezonken, wat nu?

Geen booteigenaar zit er op te wachten, maar soms gebeurt het toch. Je boot zinkt. Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien is je boot lang niet onderhouden of zit er een scheur in de bodem. Wat de reden ook is, je boot is gezonken. Wat moet je nu doen? Hier lees  je wat je met een gezonken boot aan moet.

Je boot laten afvoeren

Het is belangrijk dat je gezonken boot zo snel mogelijk uit het water wordt gehaald. Je kunt namelijk een boete krijgen als je dit niet doet. Een gezonken boot zorgt namelijk voor vervuiling. Zeker als er vloeistoffen zoals olie uit de boot lekken. Je kunt je boot uit het water laten halen door een oude boot ophaaldienst. Dit speciale bedrijf heeft de juiste machines en apparatuur om je oude boot in een oogwenk uit het water te halen en af te voeren. Eenmaal afgevoerd kun je bekijken of de boot nog te repareren is of dat deze beter gerecycled kan worden.

Je boot hozen

Soms is het niet nodig om je boot uit het water te laten halen, maar kun je hem hozen en daarna repareren. Dit is vaak wel erg duur. Als het om een bijzondere boot gaat, dan is dit wel het overwegen waard. Als je boot onder water staat door kleine scheuren en gaten dan kan dit vaak prima te repareren zijn. Laat je goed adviseren door een specialist om te bepalen of een boot nog te repareren is of niet.

Je boot laten recyclen

Wil je ervoor zorgen dat alles van je boot hergebruikt wordt dan kun je je boot laten recyclen. Dat is beter voor het milieu en je kunt er de kosten van het afvoeren mee betalen. De onderdelen die nog werken worden namelijk verkocht. Je bespaart zo veel tijd omdat je dit zelf niet hoeft te doen en de kosten van het afvoeren van je boot worden hiermee gedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *