Case: hoe los je logistieke uitdagingen op in E-commerce

Case: hoe los je logistieke uitdagingen op in E-commerce

Als online verkoper kun je te maken krijgen met verschillende problemen. Het is in het vierde kwartaal gebruikelijk dat pakketjes later of soms helemaal niet aankomen. Maar hoe kun je dit soort problemen voorkomen en hou je je klanten tevreden? Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Het probleem

Als je net zoals Sumisu Knives BV op Bol.com verkoopt, dan kan het vierde kwartaal een erg spannende tijd zijn. Zo kun je op Bol strikes krijgen, als je zeven van dit soort strikes krijgt en is het gevolg dat je online winkel wordt gesloten. Het is dus van levensbelang, dat je er alles aan doet om te voorkomen dat er enorm veel zendingen te laat aankomen. Het is erg gebruikelijk in het vierde kwartaal, dat er zich verzendproblemen voordoen. In het vierde kwartaal heb je onder andere het sinterklaasfeest, kerst en nieuwjaar, in deze tijd van het jaar kopen mensen meer dan normaal en kan het dus voorkomen dat je logistieke problemen krijgt. Koeriers en fulfillment centra kunnen de drukte vaak niet aan en dit kan onverhoopt leiden tot boze klanten. Je wilt uiteraard geen boze klanten, maar hoe hou je, je klanten tevreden in de drukste maanden van het jaar?

Hoe je hiermee kunt omgaan

Als je een winnend product verkoopt zoals Chocola, kerstbomen of net zoals Sumisu, messen via bol, dan kun je er vanuit gaan dat je in Q4 veel sales zult draaien. Om te voorkomen dat deze sales je de nek omdraaien, dien je maatregelen te nemen. Zo kun je verzending in huis nemen, de meeste fulfillment centra zullen de druk niet aan kunnen. Je kunt er gegarandeerd vanuit gaan dat er zendingen te laat zullen aankomen, het kan daarom verstandig zijn om deze periode je producten zelf te verzenden. Daarnaast doe je er verstandig aan om je levertijden te verlengen, als je voorheen bijvoorbeeld levering aanbood voor dezelfde dag, doe je er in het vierde kwartaal verstandig aan om dit te verlengen naar vier werkdagen of één tot acht werkdagen. Zet alles op alles om strikes en boze klanten te voorkomen.

Kortom, als je in het vierde kwartaal als verkoper strikes en boze klanten wilt voorkomen. Doe je er goed aan, verzending in eigen huis te nemen en je levertijden te verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *