Cilinderslot, wat kun je ermee?

Cilinderslot, wat kun je ermee?

Als je een tijdje weg gaat wil je natuurlijk het gevoel hebben dat jouw woning of bedrijf goed beveiligd is. Hiernaast is het belangrijk dat je jezelf veilig voelt in jouw huis. De eerste stap hiervoor is een goed slot. Met een kwalitatief cilinderslot hoef je geen zorgen te maken over een inbraak of ongewenst bezoek in jouw woning of bedrijf.

Een kwalitatief goed cilinderslot is de investering zeker waard. Wanneer je jouw woning of bedrijf wilt voorzien van nieuwe sloten is het belangrijk om naar cilindersloten te zoeken met een veiligheidskeurmerk. Deze sloten voldoen aan de veiligheidseisen. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar en extra beveiligingstechnieken, zoals een anti-manipulatiedraaiknop.

Cilinderslot met certificaat

Als je kiest voor een cilinderslot met certificaat weet je zeker dat de sleutel niet zomaar bijgemaakt kan worden. Dit is belangrijk wanneer je de sleutel veel uitleent, bijvoorbeeld aan werknemers, een schoonmaakster of de klusjesman. Op deze manier moet je bij het extra laten maken van de sleutel het certificaat laten zien, zo kan de sleutel niet ongewenst worden bijgemaakt.

Deze sleutels kunnen echter niet eenvoudig worden bijgemaakt als je zelf een extra sleutel nodig hebt. De sleutelmakers hebben namelijk de juiste papieren en afspraken nodig met de leveranciers van deze sleutels. Bij veel lokale sleutelmakers is dit helaas niet het geval. Hierdoor moet je een van de sleutels en het certificaat vaak afleveren bij de leverancier van de sleutel.

Vervangen van het cilinderslot

Wanneer je nieuwe sloten uitzoekt moet je goed naar de maten van het slot kijken. Een slot met de onjuiste cilindermaat kan namelijk niet in de deur worden geplaatst. Hierbij moet je letter op de standaard cilinder of maatwerk cilinder en de enkele of dubbele cilinder.

Enkele of dubbele cilinder

Voor een standaard deur van veertig millimeter heb je een dubbele cilinder nodig van zestig millimeter. Wanneer het om een enkele deur gaat, zoals een meterkast is een enkele cilinder van dertig millimeter vaak voldoende.

Standaard cilinder of maatwerk cilinder

Wanneer jouw deur dikker is dan de standaard enkele of dubbele cilinder, is er sprake van een maatwerkcilinder. Bij de maatwerk cilinder kun je zelf de maatvoering samenstellen. Het is hierbij belangrijk dat je de dikte van de deur goed meet vanuit het midden. Let hierbij goed op de enkele cilinder (30 millimeter) en de dubbele cilinder (60 millimeter). Bij het aangeven van de enkele of dubbele cilinder kun je ook kiezen voor een draaiknop aan de binnenzijde van de deur.

Soorten cilinder sloten

Naast cilindersloten met een sleutel kun je ook kiezen voor elektronische cilindersloten. Van deze sloten wordt vaak gebruik gemaakt in bijvoorbeeld een zorginstelling of ander groot bedrijf. Deze sloten maken gebruik van een druppel in plaats van een sleutel. Zo kun jij gemakkelijk bepalen welke druppel toegang heeft tot welke deuren. Dit kan ook op ieder moment worden aangepast, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van onredelijk gebruik, diefstal of verlies. Op deze manier zorgen de sleutel voor veel veiligheid en gemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *