De aanschaf van een garagedeur

De aanschaf van een garagedeur

Je bent op zoek naar nieuwe deuren voor je garage. De bestaande deuren zijn aan vervanging toe of wellicht ben je net verhuisd en wil je deuren die beter bij jouw wensen en smaak passen. Lees dan verder over de verschillende deuren die er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf. Maar we geven je ook tips hoe je een eventuele inbraak via de garagedeuren kunt voorkomen.

Verschillende types deuren

Er is een ruim aanbod aan garagedeuren, zodat je altijd iets kunt kiezen dat past bij jouw huis en wensen. Er zijn diverse stijlen, profileringen en kleuren mogelijk. Ook wordt aandacht besteed aan isolatie, veiligheid en bedieningsgemak van de deuren. Voordelig in aanschaf zijn bijvoorbeeld kanteldeuren. Deze zijn licht in bediening en bieden een hoge veiligheid. Sectionale deuren hebben een betere isolatie en vooral de ruimtebesparing t.o.v. kanteldeuren is een groot pluspunt.

Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan roldeuren voor garages. Het grote voordeel van roldeuren is, dat er geen stangen zijn waardoor er in de garage meer ruimte is.

Je hoeft alleen bij het plafond een stukje vrij te laten voor het opbergsysteem. Wil je de garage gebruiken als hobbyruimte of als extra bergruimte? Dan zijn openslaande garagedeuren wellicht een optie. 

Deze geven klappen naar buiten toe open, waardoor je de gehele ruimte in de garage tot je beschikking hebt. Ook zijn openslaande deuren voor garages goed geïsoleerd door het gebruik van afsluitrubbers.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Bij het kiezen van de juiste deuren zijn er een paar belangrijke aandachtspunten. Het aanzicht van de verschillende deuren is van belang voor de uitstraling van je woning. Je kunt kiezen voor gladde panelen of met houtnerfstructuur.

Ook zijn er vele RAL kleuren mogelijk voor de afwerking. De keuze van de materialen waarvan de garagedeuren zijn gemaakt, is ook een belangrijk aandachtspunt. Veel deuren zijn gemaakt van verzinkte staalplaat die worden bekleed met kunststof, hout of aluminium. Hout vraagt bijvoorbeeld om meer onderhoud dan kunststof. Kortom, denk na wat je wensen zijn m.b.t. het onderhoud van de garagedeur.

Grenst de garage aan je woning? Dan kun je het beste kiezen voor een ge├»soleerde garagedeur. Dan voorkom je dat het in je woning gaat tochten via de garage. Als je het prettig vindt om daglicht in de garage te hebben, is het in sommige garagedeuren, zoals openslaande deuren mogelijk om vensters te plaatsen. 

Tot slot zijn vrijwel alle soorten deuren elektrisch te bedienen of met de hand. Dat geldt alleen niet voor de openslaande garagedeuren; deze zijn altijd alleen met de hand te bedienen.

Veiligheid

Je wilt natuurlijk dat je deuren van de garage zo goed mogelijk beveiligd zijn tegen inbraak. Het is bij bijna alle deuren mogelijk dat ze voorzien worden van goede sloten met het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Daarnaast kun je ook verlichting aanbrengen met bewegingssensoren, waardoor het licht aangaat als er iemand in de buurt van de garage is. Heb je aan de zijkant van de garage struiken of een heg?

Zorg er dan voor dat deze steeds goed gesnoeid zijn. Denk ook eens aan het aanbrengen van een alarminstallatie. Hiermee beveilig je zowel je huis als je garage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *