De diensten van een ontruimingsbedrijf

De diensten van een ontruimingsbedrijf

Als jouw huis ontruimt moet worden dan heb je drie opties: het zelf doen, de hulp van familie en vrienden inschakelen of een extern bedrijf inhuren. Aan de hand van jouw inboedel kan je inschatten of het zelf doen een realistisch project is. De meeste mensen kiezen daarom voor hulp van familie en vrienden of huren een ontruimingsbedrijf in voor het werk. In dit artikel bespreken we wat een ontruimingsbedrijf voor jou kan betekenen.

Een ontruimingsbedrijf biedt verschillende diensten. Zo zorgen zij ervoor dat de hele woning wordt ontruimd. Alle overgebleven inboedel, huisraad en kleding worden allemaal naar buiten gebracht en vervolgens naar een netwerk van dienstverlenende instanties gebracht.

De vloerbedekking wordt er uit gehaald en de gaten in de muren worden opgevuld. Ook worden op de lichtpunten kroonsteentjes geplaatst. Zo kan een volgende bewoner zonder enige moeite het huis in.
Naast de fysieke ontruiming wordt er ook geregeld dat de woningbonden op de hoogte zijn van de verhuizing. Dit betekent dat de woning gebonden voorzieningen zoals kabel, elektra, water en gas worden opgezegd.

Ook zorgt een ontruimingsbedrijf bij een huurwoning voor de voor- en eindinspectie van de woningbouwvereniging. De woning wordt bezemschoon opgeleverd aan de verhuurder of de woningbouwvereniging of aan familieleden. De persoonlijke zaken zoals foto’s en brieven worden overhandigd aan de opdrachtgever/familie of indien gewenst vernietigd.

Seniorenverhuizing

Een ontruimingsbedrijf biedt vaak in zijn dienstenpakket ook de mogelijkheid om senioren te verhuizen. Meestal gaat het om ouderen die iets kleiner willen wonen zodat ze nog wel zelfstandig kunnen leven. Een voorbeeld is van een gezinswoning naar een verzorgingsappartement. 

Een seniorenverhuizing is een ander type verhuizing dan een normale verhuizing omdat er veel emoties mee gepaard gaan. Afscheid nemen van het oude huis en accepteren dat een volgende levensfase is aangebroken is soms lastig. De stress van een verhuizing kan dan net te veel zijn. De inboedel heeft vaak een nog grotere emotionele waarde en moet dus met zorg verhuist worden.

Gelukkig kunnen de verhuizers goed met de zorgen en inboedel van senioren omgaan. De verhuiswagens zijn goed uitgerust en hebben alle nodige materialen om de inboedel met zorg te verhuizen. 

Overgebleven spullen

Het kan zo zijn dat er spullen overblijven waar de eigenaar, familie en vrienden geen raad mee weten. Wat moet je bijvoorbeeld doen met zonnepanelen die op het dak stonden? Ze hebben een vrij hoge waarde en kunnen na ontmanteling nog prima een nieuwe ronde mee. Bij dit soort duurdere spullen zal de familie hier zorg over dragen. De overige kleine spullen wordt door ontruimingsbedrijven overgenomen of weggegooid.

Het is ook mogelijk om de overgebleven inboedel te veilen, of te schenken aan bijvoorbeeld instellingen. Zo kan de traplift uit het oude huis geveild worden en een nieuw bestemming krijgen. 

Als de spullen wel meeverhuizen dan zorgt het bedrijf er natuurlijk voor dat de spullen op de juiste plek naar wens komen in de nieuwe woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *