Dit moet je weten over elektrische bedrijfsauto’s

Dit moet je weten over elektrische bedrijfsauto’s

Steeds vaker kiezen ondernemers (en ook de zzp’ers) voor een elektrische auto van de zaak. Er zijn verschillende voordelen om voor een elektrische auto te kiezen. Er zijn echter ook een aantal punten om op te letten. Zo is een goede opslag elektriciteit van belang om een groter bereik te krijgen met de auto. Elektrisch rijden is aantrekkelijk. De aanschafkosten zijn wel wat hoger dan bij een benzine- of dieselauto. Het rijden met een elektrische bedrijfsauto is per kilometer gezien wel een stuk aantrekkelijker. Laten we het nader bespreken. 

Besparen op brandstof

Het rijden met een elektrische auto maakt het mogelijk om geld te besparen op de brandstofkosten. Steeds meer ondernemers stappen over op een elektrische bedrijfswagen om het wagenpark duurzamer te maken. De onderhoudskosten en de kosten per kilometer zijn een stuk lager dan bij de andere opties. 

Maatschappelijk verantwoord

Wat ook belangrijk is, is dat het maatschappelijk verantwoord is. Veel klanten waarderen dat iemand met een elektrische bedrijfswagen komt. Het is goed om te kijken wat de mogelijkheden zijn om met een elektrische auto te rijden. Wanneer er veel korte stukken gereden worden en weinig kilometers iedere dag is het een slimme keuze. 

De voordelen en de nadelen 

Het rijden in een elektrische auto heeft voordelen en nadelen. Het is belangrijk om te kijken of het goed past bij de bedrijfsvoering. Wanneer men veel in de stad rijdt of er net buiten en niet op de autobaan dan is een elektrische auto een goede keuze. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de actieradius van de auto. Het is vervelend om langs de weg te staan met een lege accu. Laadt hem op tijd dan is er niets aan de hand. Er komen steeds meer oplaadpunten in ons land wat een groot voordeel is. Het versterkt de trend om elektrisch te gaan rijden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *