Dit zijn de redenen waarom jij nu een valnet moet aanschaffen

Dit zijn de redenen waarom jij nu een valnet moet aanschaffen


Het is misschien een product waar je niet zo snel aan zal denken als je voor een groot bedrijfspand inkopen aan het doen bent voor de inrichting, een valnet. Dit product is sowieso een must om te hebben als het gaat om de veiligheid van je werknemers en natuurlijk voor jezelf als ondernemer. Je wil toch niet dat je een bedrijfsongeval op je naam hebt staan. Helaas is het wel zo dat het niet verplicht is om een valnet tot beschikking te hebben, maar in deze blog geven we een aantal redenen waarom je wel een valnet moet aanschaffen.

Veiligheid gaat voorop

Je zult net zien dat er een bepaald bedrijfsongeval gebeurt met een werknemer en het had kunnen voorkomen door een simpel valnet aan te schaffen. Ze zijn niet al te duur en kunnen levens redden. Het is ook voor de werknemers een fijner gevoel dat ze op een veilige manier in de hoogte kunnen werken. Wat ook nog iets is, is dat sommige werknemers wel een klacht mogen indienen over de veiligheid van het pand, dus er is een kans dat je met werknemers in de problemen komt hiermee.

Het is handig voor inspecties

Iedere ondernemer kent de onverwachte inspecties wel waar ineens iemand komt kijken of je als ondernemer je aan de regels houdt en alles bij kunt houden. Daarbij kan het ook zijn dat ze vragen of je een valnet hebt die je eventueel kunt gebruiken. De meeste bedrijven zeggen dan nee, en daar krijg je wel wat minpunten voor omdat het toch belangrijk is voor de veiligheid. Daarom is het sowieso handig om een valnet te hebben, maar je hoeft hem dan niet eens per se te gebruiken. Uiteindelijk krijg je dan van de inspectie een dikke duim omhoog.

Alles voor je werknemers

Het product zelf is niet een grote investering, maar het betekent veel voor de medewerkers als je aan ze denken en hun veiligheid. Alleen al hiervoor zal wil je een valnet kopen, om zeker van te zijn dat je werknemers zich veilig voelen op de werkvloer en hierdoor nog beter hun werk kunnen doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *