Duurzamer rijden met een leaseauto

Duurzamer rijden met een leaseauto

Een lease auto heeft als een van de voordelen dat je vooraf geen grote investering in een auto hoeft te doen. In plaats daarvan betaal je maandelijkse een bijdrage aan je auto. Daarbij is een leasebedrijf meestal verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties die worden veroorzaakt door slijtage. Een nieuwe trend die te zien is in de wereld van leaseauto’s is het rijden in een elektrische lease auto. Elektrisch leasen is in opmars en dit is zeker niet zomaar. Het is innovatief, duurzaam en levert daarnaast veel financiële voordelen op. Het nut van een elektrisch leasen kan je hier lezen.

Gemak

Met een elektrische auto hoef je tot slot nooit meer naar het tankstation. In plaats daarvan kun je je auto altijd opladen in de buurt. Zeker wanneer je het geluk hebt om in het bezit te zijn van een oprit is het gemak erg groot. Zo kun je je auto in de nacht opladen zodat deze overdag klaar is voor gebruik. Ook steeds meer grote bedrijven, winkelcentra en ziekenhuizen bieden parkeerplekken aan voor elektrische auto’s. Deze zijn vaak ook nog eens meestal dichtbij de ingang gepositioneerd zodat je nooit ver hoeft te lopen.

Duurzaam

Met het rijden van een elektrisch auto beperk je ook nog eens de impact op het milieu en klimaat. Elektrisch rijden zorgt voor een hele grote vermindering op de uitstoot van gassen die slecht zijn voor de aarde. Zo komt er een stuk minder CO2 vrij en wordt er geen stikstofoxiden en fijnstof geproduceerd.

Goed voor de portemonnee

Afhankelijk van het leasecontract dat je hebt met je werkgever zijn er verscheidene voordelen van het zakelijk leasen van een elektrisch auto. In de meeste gevallen geldt een BPM vrijstelling die door de overheid is bepaald, tot in elk geval 2025. In geval van financial lease kun je de rente fiscaal verrekenen. Daarbij komt ook nog eens een lage bijtelling en milieu- en investeringsaftrek. Wat de voordelen van zakelijk leasen voor jouw portemonnee zijn hangt samen met het contract dat je afsluit met je werkgever. Daarnaast hoef je bij zakelijke lease ook geen rekening te houden met een autoverzekering. Als je toch liever zelf een autoverzekering wil afsluiten dan kan je beter kiezen voor private lease. Dan heb je namelijk zelf in de hand hoeveel je kwijt wil zijn aan een verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *