Een geslaagd tuinfeest geven in de zomer

Een geslaagd tuinfeest geven in de zomer

Wie houdt er nou niet van een gezellige middag en avond in de tuin met lekker warm weer? Hoogstwaarschijnlijk iedereen wel en je ziet jezelf nu al lekker genieten met een koud drankje onder de felle zon – of in de schaduw. Als jij binnenkort een zorgeloos tuinfeest wilt organiseren dan is het belangrijk dat je een aantal dingen goed plant. Handige tips lees je verder in dit artikel!

Gasten uitnodigen

Voordat je je Facebook en WhatsApp vriendenlijst afgaat en berichten verstuurt, is het belangrijk om te weten wat het maximaal aantal personen is die je wilt uitnodigen. Als je een kleine tuin hebt dan zal het lastig worden als er 50 mensen moeten proppen in de tuin. Maak dus een lijstje met familieleden en vrienden die je er echt graag bij wilt hebben.

Drinken

Bij een tuinfeest hoort natuurlijk eten en (alcoholische) drankjes. Regel ruim van te voren wat je nodig hebt en hoeveel dit gaat kosten. Het is ook een idee om na te vragen waar je gasten van houden. Op basis daarvan kan jij je inkopen doen. Vergeet niet om genoeg ijsblokjes te kopen!


BBQ benodigdheden

Vaak worden er bij tuinfeestjes gebarbecued. Dit is wel het makkelijkste en natuurlijk ook erg lekker! Als jij geen idee hebt hoeveel vlees of kip jij nodig hebt, dan kan je ook kiezen voor barbecue aan huis. Hier kan jij namelijk alles bestellen wat je nodig hebt en zij bezorgen alles gratis op de afgesproken dag en tijdstip. Een groot voordeel is de uitgebreide keuzemogelijkheden en er wordt enkel gebruik gemaakt van verse producten!

Muziek

Zonder muziek is een feestje niet compleet. Maak vooraf een afspeellijst en regel goede boxen. Je kunt ook je gasten vragen om een gezamenlijke afspeellijst te maken, zodat er voor iedereen wel een goed nummer tussen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *