Een handpallettruck kan niet ontbreken in je magazijn

Een handpallettruck kan niet ontbreken in je magazijn

De handpallettrucks zijn wereldwijd de meest gebruikte interne vervoersmiddelen voor het verplaatsen van pallets. Dit heeft de handpallettruck vooral te danken aan de goedkope prijs voor aanschaffing en gemak van gebruik. Hierdoor zijn de handpallettrucks wereldwijd in veel magazijnen te vinden en zullen ze tijdens een verhuizing of verbouwing ook vrij vaak een onmisbaar hulpmiddel zijn.

Door de goedkope prijs worden ze veel ingezet en zijn ze ook op vele plekken te koop, zoals bijvoorbeeld op de Still webshop of andere webshops.

Uitvinding van pallets

Met de uitvinding van pallets veranderde er veel. De last van producten en pakketten wordt namelijk op de pallet gelegd, waardoor er iets onder kon worden geschoven om het met meer gemak te kunnen verplaatsen. Hier werd uiteindelijk veel de handpallettruck, ook wel de pomptruck genoemd vanwege de pompbeweging, gebruikt. Met dit apparaat kon de pallet en de last erop van de grond worden getild om zo met veel meer gemak te verplaatsen.

Inzetten van een handpallettruck

De meeste goede handpallettrucks hebben een hefcapaciteit van rond de 2500 kilogram, maar voor de veiligheid wordt er doorgaans geadviseerd dat een met veel regelmaat ingezette handpallettruck maar hooguit met 750 kilogram wordt belast. Het optillen van de last door middel van de pompbeweging vraagt namelijk wat inspanning van de gebruiker, en hoe zwaarder de last, hoe meer inspanning en kracht dit vraagt van de gebruiker.

Bij lasten die zwaarder zijn dan de geadviseerde 750 kilogram, wordt er doorgaans aangeraden om gebruik te maken van elektrische handpallettrucks, zeker als een handpallettruck steeds vaker en regelmatiger wordt ingezet voor het verplaatsen van zware lasten.

Elektrische varianten

De handpallettruck is en blijft een onmisbaar hulpmiddel voor het verplaatsen van goederen en lasten in magazijnen en korte afstanden, maar wanneer de afstanden groter worden en de goederen zwaarder, is het aanschaffen van een elektrische handpallettruck een slimme oplossing. Deze trucks zijn uitgerust met een elektrische motor die het rijden en het tillen van de last regelt. Daarnaast hebben deze elektrische varianten ook een hogere hefcapaciteit dan normale handmatige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *