Een interessante tijd voor kopers en verkopers

Een interessante tijd voor kopers en verkopers

Er lijkt langzaamaan een einde te komen aan de intelligente lockdown in Nederland. Er vinden versoepelingen plaats en er mag steeds meer. De tijd stond voor een tijdje even stil. Makelaars moesten in een rap tempo gaan bepalen hoe ze nu verder moesten. Kun je nog wel bezichtigen? Echter, zodra de nieuwigheid van de lockdown eraf was, wilden kopers en verkopers niets liever dan gas geven.

Alles volgens het RIVM

Door de coronacrisis zijn mensen over het algemeen wel iets voorzichtiger geworden. Grote groepsbezichtigingen blijven voor nu nog uit en elke makelaar heeft creatieve oplossingen gevonden om toch zoveel mogelijk mensen te laten bezichtigen. Hierbij worden de RIVM-richtlijnen goed opgevolgd. Zo heeft virtueel bezichtigen een uitgang geboden, waarbij mensen toch een eerste indruk van een huis konden krijgen zonder in contact te komen met andere potentiëlen. Daar komt bij dat de mensen die nu bezichtigen, ook daadwerkelijk echt gewild op zoek zijn naar een huis. Zij laten zich niet tegenhouden door de uitbraak van een virus.

Voordelige positie

Er kunnen dus nu op de huizenmarkt minder kapers op de kust zijn dan voorheen. Dit is interessant voor serieuze kopers, gezien er nu een grotere kans is dat je ook echt in aanmerking komt voor een woning. Bovendien, hebben de makelaars nu meer één op één contact met potentiëlen. De makelaar kan echt met zijn klanten in gesprek gaan en de tijd voor ze nemen. Hierdoor is er meer ruimte om te onderhandelen en hoeven er minder snel overhaaste beslissingen gemaakt te worden.

Extra advies is altijd handig

Het inschakelen van een aankoopmakelaar hoeft vooralsnog niet uit te blijven. Een aankoopmakelaar kan je meer informatie geven over de huidige markt en adviseren hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Door de huidige crisis heeft het consumentenvertrouwen een deuk opgelopen. Het is dan ook belangrijk dat jij je laat informeren door iemand die vertrouwt en verstand van zaken heeft. Een aankoopmakelaar is up to date omtrent de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen en dat is in deze tijden altijd een uitkomst.

Toeslaan of toch even wachten?

In onzekere tijden als deze, is het volkomen logisch dat je kiest voor zekerheid. Het verkopen van je eigen woning voordat je de volgende stap gaat wagen is dan ook niet gek. Het laatste wat je wilt is in deze periode met twee hypotheken blijven zitten. Desalniettemin is het bezichtigen voor de serieuze koper een stuk prettiger geworden. Er zijn minder kapers op de kust en meer ruimte voor persoonlijk één op één contact met de makelaar. Er is veel ruimte voor onderhandelen en het inschakelen van een aankoopmakelaar is in deze periode dan ook zeker een aanrader. Deze beschikt over lokale kennis en kan goed adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *