Erdi

Erdi

Een leuke stad om te winkelen

Er zijn veel gemeenten die er alles aan doen om het winkelende publiek tegemoet te komen om gezellig door de straten te kunnen laten lopen. Op de eerste plaats is het daarbij belangrijk dat er in de winkelstraten geen autoverkeer is. Dat is eenvoudig op te bereiken door het gebruik van inklapbare palen of palen die men in de grond kan laten zakken of omhoog kan laten komen. Dergelijke palen moeten door het gemeentepersoneel zo ingesteld worden dat de auto’s op bepaalde tijden door de straat kunnen rijden. De winkels moeten bevoorraad kunnen worden. Wanneer de palen de straatdoorgang weer blokkeren, moeten ze wel bediend kunnen worden door de politie, ambulance en brandweer.

Het gebruik van de juiste ingrediënten in de stad

Om de winkelstraten gezelliger te maken, wordt er straatmeubilair gebruikt. Daaronder verstaat men bloembakken, urinoirs, lantarenpalen, prullenbakken, brievenbussen, banken, verlichting en dergelijke. De winkeliers weten ook dat gezellige winkelstraten uitnodigend werken. Daarom zullen ook zij eraan meewerken om de straten aantrekkelijk te maken. Ze verzinnen mogelijkheden om de klanten naar binnen te lokken. Het open laten staan van de deuren wordt een probleem door de stijgende energieprijzen.

Het verzorgen van zitplaatsen

Het zijn vaak ouderen die veel door de winkelstraten lopen. Ze willen een wandeling maken, maar ook gezellig vertoeven bij ander publiek. Wat is er dan nog aantrekkelijker, dan lekker op een van de vele parkbanken te zitten en naar de andere passerende personen te kijken. Je ziet in de winkelstraten vaak een aantal ouderen met elkaar zitten kletsen. Dat zal vooral op die plaatsen zijn waar het overdekte winkelstraten zijn.

Het verfraaien van de winkelstraten

Om de natuur naar binnen te brengen, wordt in de winkelstraten ook vaak een boombank geplaatst. Daarop kun je ook gaan zitten. Wanneer er een leuning op aangebracht is, kun je er ook heerlijk op vertoeven. Ze geven een ander beeld dan gewone parkbanken. Over het algemeen doen ze warmer aan. De banken worden vaak tussen bloembakken geplaatst, zodat je enigszins een afgescheiden zitplaats hebt. Wat is er nog heerlijker, dan tijdens het door de winkelstraten lopen er een heerlijk ijsje te nuttigen op een van de zitplaatsen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *