Handige tips om altijd en overal ter wereld te kunnen werken

Handige tips om altijd en overal ter wereld te kunnen werken

Tegenwoordig werken steeds meer mensen vanuit huis, of zelfs als digital nomad. Ze reizen de wereld over of liggen aan het strand, terwijl hun klanten of collega’s dat niet eens doorhebben. Deze manier van werken heeft natuurlijk erg veel voordelen, maar vereist wel wat organisatie. Je kunt niet zomaar je laptop in je koffer doen en op reis gaan. In dit artikel geven we je een aantal handige tips zodat ook jij overal ter wereld kunt werken.

aanraken, app, apple

Overal internet – Thuis en in Europa

Het is vaak erg belangrijk om een goede en stabiele internetverbinding te hebben. Video calls, mailtjes versturen, werken in Google docs of aan je website sleutelen… Zonder internet is het bijna onmogelijk om te werken en in contact te blijven met klanten, collega’s of je werkgever. Als je thuis werkt is dit geen probleem, dan kun je gewoon een goed abonnement afsluiten. Ga je naar een ander Europees land op vakantie, zorg dan voor een telefoonabonnement met veel internet, zo kun je je telefoon als gratis hotspot gebruiken.

Internet buiten Europa

Ga je buiten Europa op vakantie, dan is het mogelijk om in het land van bestemming een los simkaartje met bijvoorbeeld 10 GB internet te kopen. Vaak kan dit voor maximaal een paar tientjes. Steek het kaartje in je telefoon om deze als hotspot te gebruiken, of koop een 3G USB modem.

bureau, computer, draagbare computer

Webmail

Online inloggen op webmails is heel belangrijk, zodat je altijd bereikbaar bent en snel op mailtjes van klanten kunt antwoorden. KPN webmail is bijvoorbeeld een goede optie. Zo loop je geen enkele offerte-aanvraag, bestelling of belangrijke informatie mis! Ook wanneer je gewoon in eigen land blijft is dit erg handig. Zo kun je zonder problemen op woensdagmiddag naar de dierentuin met je kinderen, en toch antwoord geven op mails van klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *