Hennepplantage ontruimen: hoe werkt dat?

Hennepplantage ontruimen: hoe werkt dat?

Het is voor iedereen die een woning verhuurt de grootste nachtmerrie: er wordt een hennepplantage in de woning ontdekt. Over het algemeen ben je als woningeigenaar hiervoor aansprakelijk: ook wanneer je de woning hebt verhuurd. Je bent dus ook verantwoordelijk voor het opruimen ervan en de kosten die daaraan verbonden zijn. Gelukkig zijn er professionele ontruimingsbedrijven die de wietplantage voor je opruimen. In deze blog lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Help! Er is een wietplantage ontdekt in de woning die ik verhuur. Wat nu?

Helaas is het zo dat jij als woningeigenaar hiervoor aansprakelijk bent. Je moet als woningeigenaar tot op zekere hoogte weten wat er in je pand gebeurt. In sommige gevallen kan de huurder aansprakelijk worden gesteld. Dit kan alleen als jij je kunt bewijzen.

De kosten zijn helaas wel vaak voor rekening van de woningeigenaar. Wanneer de huurder van de woning bekent, zijn de kosten voor de huurder. Jammer genoeg gebeurt dit bijna nooit; in de meeste gevallen is de huurder met de noorderzon vertrokken.

Omdat het opruimen van een hennepplantage wel degelijk gevaar met zich meebrengt, kun je dit het beste uitbesteden aan een professioneel ontruimingsbedrijf. Zij beschikken over de juiste kennis en materialen om de plantage veilig op te ruimen en de woning in goede staat weer op te leveren.

Werkwijze ontruimen van een hennepplantage

Pas als het politieonderzoek is afgerond en wanneer een elektricien de stroom heeft afgesloten, komt het ontruimingsbedrijf langs. De woningontruimers halen het pand helemaal leeg: dit gebeurt gestructureerd. Wanneer er nog waardevolle inboedel in de woning aanwezig is, kun je dit laten opkopen door het bedrijf. Dit scheelt weer in de totaalkosten.

Wanneer de woning helemaal leeg is gehaald, kunnen andere, kleine werkzaamheden beginnen. Denk hierbij aan:

  • Het verwijderen van schimmel
  • Het weghalen van de elektrische bedrading
  • Herstelwerkzaamheden zoals het dichten van gaten in de muren, plafonds en de vloer
  • Het demonteren van apparatuur zoals lampen, afzuigkappen en koolstoffilters.
  • Schoonmaakwerkzaamheden

Kosten van een wietplantage opruimen

De kosten van het ontruimen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • De hoeveelheid potten aarde of steenwol.
  • De hoeveelheid kamers waarin zich een plantage bevindt.
  • Omdat de stroom wordt afgesloten, moet dit ergens anders vandaan worden gehaald voor de schoonmaak. Ook dit brengt kosten met zich mee.
  • Het tarief van de ontruimers en de voorrijkosten.
  • Eventuele extra werkzaamheden die je laat uitvoeren, zoals schoonmaak- en herstelwerkzaamheden en oplevering.

Wanneer de plantage zich in een garage, berging of opslagruimte begint kost het ontruimen daarvan ongeveer €200,- tot €1.000,-. Bevindt de hennepplantage zich in een woning? Voor een kleine woning met 1 of 2 kamers moet je rekening houden met kosten tussen de €450,- en €1.000,-. Bij een eengezinswoning is dit €800,- tot €2.000,-. Voor een grote woning met meer dan 3 kamers ben je al snel tussen de €1.000,- en €2.500,- voor het opruimen van de plantage kwijt. Dit is nog exclusief de voorrijkosten en kosten voor extra diensten.

Ben je op zoek naar een professioneel ontruimingsbedrijf voor het opruimen van een hennepplantage? Op Dewoningontruimers.nl vind je een ontruimingsbedrijf bij jou uit de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *