Hoe bedrijfskleding wassen en drogen?

Hoe bedrijfskleding wassen en drogen?

Het spreekt voor zich dat bedrijfskleding het in de praktijk veel heftiger te verduren krijgt in vergelijking met gewone kledingstukken die we privé dragen. Dit zorgt er voor dat het altijd belangrijk is om grondig stil te blijven staan bij de kwaliteit waar bedrijfskleding over beschikt. Geef beter wat meer uit voor een echt optimale kwaliteit dan te kiezen voor de scherpst geprijsde kleding die na enkele keren gebruikt te zijn reeds sporen van slijtage vertoont. Daarnaast staat veiligheid natuurlijk op één. Veiligheidshesjes mogen dan ook niet ontbreken bij de aanschaf van bedrijfskleding. Het is echter niet alleen belangrijk om bij het kopen van werkkleding stil te blijven staan bij de kwaliteit waarover ze beschikt. Wat namelijk ook te denken van de manier waarop de kleding wordt onderhouden? Door rekening te houden met de interessante tips uit dit artikel zorg je er voor dat je zo lang mogelijk optimaal kan blijven genieten van jouw werkkleding.

Liever een keer teveel wassen dan te weinig

In het bijzonder voor bedrijfskleding horeca geldt dat je de professionele bedrijfskleding beter een keer teveel wast dan te weinig. Het spreekt namelijk voor zich dat je liever niet wil dat je klanten opvallende vlekken of vervelende geurtjes ontdekken. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de wasmachine misschien wel één van de belangrijkste bronnen van slijtage is. Wil je er zeker van zijn dat de impact van je wasmachine op je bedrijfskleding zo beperkt mogelijk kan worden gehouden? Hou dan zeker rekening met de onderstaande tips!

  1. Stop de wasmachine met je bedrijfskleding bij voorkeur niet te vol, namelijk maximum voor twee derde van de totale capaciteit. Op deze manier zorg je er voor dat de kledingstukken aanzienlijk minder gekreukt uit de wasmachine komen.
  2. Hou er rekening mee dat op het etiket van je bedrijfskleding duidelijk de maximale wastemperatuur staat aangegeven. Dit is dus voor alle duidelijkheid de “maximale” wastemperatuur en zeker niet de aanbevolen temperatuur.
  3. In principe wordt het aangeraden om je werkkleding steeds op een temperatuur van 40 graden te wassen. Dit is doorgaans voldoende om de vlekken uit de kleding te krijgen en tegelijkertijd blijft de impact van het wassen op je kleding ook nog eens relatief beperkt.

Aandachtspunten bij bedrijfskleding drogen

Is het voor jou belangrijk dat je bedrijfskleding zo snel mogelijk na het wassen terug droog is? Dan is de kans groot dat je ze in de droger zal willen stoppen. Het is evenwel van belang om er rekening mee te houden dat het in de droger stoppen van je professionele bedrijfskleding nooit een goed idee is, in tegendeel. De materialen kunnen als gevolg van de hitte immers niet alleen krimpen, maar ook verkleuren. Bovendien is het eveneens niet uitgesloten dat er sprake zal zijn van vroegtijdige slijtage op de meest kwetsbare plaatsen op de werkkleding. Het gaat hierbij onder meer om de kragen en de manchetten. Door rekening te houden met de volgende tips kan de impact van het drogen op je bedrijfskleding worden beperkt:

  1. Maak maximaal voor 5 minuten gebruik van de droger op de stand ‘strijkdroog’;
  2. Indien snel drogen niet is vereist hang je, je bedrijfskleding aan de draad te drogen;

Wil je dus met andere woorden zo lang mogelijk optimaal kunnen genieten van jouw bedrijfskleding? Dan is het op vlak van wassen en drogen absoluut de moeite waard om rekening te houden met de verschillende tips zoals aangegeven op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *