Hoe huurauto’s klaar worden gestoomd voor de verhuur

Hoe huurauto’s klaar worden gestoomd voor de verhuur

Stel je voor: je wilt een busje huren in Amsterdam en bent onderweg naar het verhuurbedrijf. Als klant houd je je voornamelijk bezig met de activiteiten die plaatsvinden nadat de auto voor de verhuur is klaargestoomd. Echter gaan hier nog vele stappen aan vooraf. Zo voeren autoverhuurbedrijven ook vele werkzaamheden achter de schermen uit. Om hier meer duidelijkheid over te scheppen, belicht dit artikel enkele werkzaamheden die achter de schermen worden
uitgevoerd door verhuurders.

Controle

Ten eerste is het belangrijk dat het verhuurbedrijf de auto’s goed controleert. Dit doen zij door reguliere checks uit te voeren zoals het controleren van de bandenspanning en het oliepeil. Maar
ook controleren zij de auto’s op externe en interne schade. Een kras op de bumper is namelijk relatief snel te zien, maar een defecte radiator vergt wat meer tijd. Het is daarom belangrijk dat het verhuurbedrijf zorgvuldig de auto controleert en hier de tijd voor neemt.

Reparaties

Zodra er defecten gevonden zijn zal het verhuurbedrijf vervolgstappen moeten ondernemen. Ten eerste is het belangrijk om te kijken op wie ze de schade kunnen verhalen. Is dit veroorzaakt door degene die de auto heeft gehuurd of is het een vervolg van veroudering van de onderdelen? Zodra dit bekend is zal het verhuurbedrijf de auto natuurlijk moeten repareren en ervoor zorgen dat de auto weer klaar is voor de nieuwe verhuur.

Papieren en schoonmaak

Tijdens het klaarstomen voor de nieuwe verhuur wordt ervoor gezorgd dat de verzekeringspapieren op orde zijn. De huurder heeft vaak van te voren al aangegeven welke verzekering hij/zij wil en hierdoor kan het verhuurbedrijf vaak al voorwerk doen. Naast de verzekeringspapieren is het belangrijk dat de auto schoon is. Het schoonmaken van de auto is daarom ook een van de werkzaamheden van het verhuurbedrijf. Hierbij kan het zijn dat de verhuurder achtergelaten persoonlijke eigendommen vindt van de vorige huurder.

Tanken

Zodra de auto schoon is en de papieren op orde zijn, is het belangrijk om na te denken wat de regel is voor de tank. Een van de makkelijkere manieren is om een volle tank af te leveren, waardoor de huurder aan het einde van het busje huren een volle tank terug moet geven. Hierdoor hoeft er niet gerekend te worden met de hoeveelheid liters. Handig is dan als je als verhuurbedrijf de huurder laat zien waar het dichtstbijzijnde tankstation is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *