Hygiëne in de vrachtwagen: tips & tricks

Hygiëne in de vrachtwagen: tips & tricks

Wanneer je lange ritten maakt in de vrachtwagen is het niet gek dat de cabine na verloop van tijd vies wordt. Zeker wanneer de truck door meerdere chauffeurs gebruikt wordt kan het hard gaan. Vieze handen, niezen en eten achter het stuur zorgen dragen er allemaal aan bij. Dankzij deze handige tips & tricks houd jij je cabine vanaf nu helemaal netjes!

Zorg voor voldoende schoonmaakmiddelen

Een flesje drinken dat omvalt, een croissantje dat enorm kruimelt, het zijn veel voorkomende dingen die je niet helemaal kunt voorkomen. Het is dus verstandig om schoonmaakmiddelen bij je te hebben waarmee je het direct schoon kunt maken. Een kruimelzuiger biedt uitkomst voor het opruimen van kruimels, zand en andere troep op de grond. Andere plekken kun je goed schoonmaken en ontsmetten met de producten van Dettol. Zo kun je met een vochtig Dettol doekje uitstekende het stuur schoonmaken en ontsmetten. De doekjes zijn handig op te bergen en kan je lange tijd bewaren. 

Maak duidelijke afspraken met de andere chauffeurs

Als je de vrachtwagen met andere chauffeurs deelt is het verstandig om duidelijke afspraken te maken. Spreek bijvoorbeeld af dat er niet in de cabine gerookt mag worden en dat iedereen de cabine na afloop weer schoon achter laat. Niemand wilt tenslotte de shift beginnen in een vervuilde truck. Maar je kunt ook afspraken maken over het dragen van schone kleding en schoenen wanneer werkkleding erg vies kan worden. Bijvoorbeeld bij werk in de agrarische sector. 

Wat chauffeurs zelf kunnen doen

Tot slot kunnen de chauffeurs zelf ook aan de hygiëne denken. Door in hun arm te niezen in plaats van dit open en bloot te doen voorkomt het de verspreiding van bacteriën. Ook het regelmatig wassen van de handen met zeep of antibacteriële spray helpt hierbij. Het zijn kleine zaken die de hygiëne toch veel ten goede komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *