Is jouw trotse kater of charmante poes veilig van parasitair ongedierte?

Is jouw trotse kater of charmante poes veilig van parasitair ongedierte?

Heb jij thuis een trotse kater of charmante poes rondhuppelen? Huppelt deze kat wel eens naar buiten? Dan zul je vast wel gemerkt hebben dat katten een aantrekkelijke prooi zijn voor teken, vlooien en luizen. Net als mensen kunnen katten ziek worden van deze kleine parasieten. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt treffen om ervoor te zorgen dat deze parasieten niet op jouw kat klimmen. Lees verder voor tips om jouw kat te beschermen tegen parasitaire ongedierte.

Bescherming van uw huisdier

Je huisdier is een onderdeel van je familie en dient goed beschermt te worden. Hieronder vertellen wij jou 2 verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het parasitaire ongedierte van jouw geliefde gezinslid afblijft. 

Druppels

Er zijn druppels genaamd ‘frontline combo kat’, die je op je kat kunt druppelen. Deze druppels zullen ervoor zorgen dat alle parasieten overlijden. De druppels hebben een dubbele werking. Het zorgt niet alleen dat de huidige parasieten die op je kat zitten doodgaan, maar het zorgt er ook voor dat de eitjes die in de vacht van je kat zitten niet uitkomen. 

Vlooienbandje

Vlooienbandjes bestaan al enorm lang. Het is een halsbandje voor je kat die je omdoet bij je kat. De halsband is bewerkt met een chemisch stofje. Dit stofje komt langzaam vrij en wordt opgenomen in de vetlaag van je huisdier. 

De vetlaag is een laagje vet dat op je huid van je kat zit. De stof verspreidt zich langzaam over het gehele oppervlak van de huid waardoor het niet uitmaakt waar de vlo op je huisdier zit. Als een vlo, luis of teek op een stukje huid prikt (overal dus) waar de stof zit dan zal deze komen te overlijden.

Beide tactieken werken goed om je huisdier te beschermen, maar het is zeker aan te raden om er een te kiezen. Als je katje veilig en blij is dan ben jij dat ook. Dus als je kat onbeschermd rondhuppelt, geef hem een bandje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *