Je trekker rijbewijs halen, wat moet je daarvoor doen?

Je trekker rijbewijs halen, wat moet je daarvoor doen?

Met een trekker rijbewijs heb je de bevoegdheid om een tractor te besturen op de openbare weg. Een dergelijk rijbewijs wordt vaak gehaald door mensen die voor hun beroep op een tractor rijden. Zonder trekker rijbewijs is het toegestaan om te rijden op eigen terrein. Wil je de openbare weg op, dan heb je daarvoor een rijbewijs nodig. Maar wat moet je eigenlijk doen voordat je een trekker rijbewijs kunt halen? En waar moet je rekening mee houden als je een trekker rijbewijs wilt halen?

Wat moet je doen voor een trekker rijbewijs

Als je in het bezit bent van een rijbewijs B dat gehaald is voor 1 juli 2015, dan hoef je weinig te doen voor een trekker rijbewijs. Je bent dan namelijk automatisch al in het bezit van een trekker rijbewijs. Heb je dit niet, dan zal je het rijbewijs apart moeten halen. Je mag vanaf een leeftijd van 15,5 jaar het theorie examen doen voor een trekker rijbewijs of rijbewijs T. Als je de leeftijd van 16 jaar hebt behaald, dan is het toegestaan om het praktijk examen te doen.

Verkeersregels en oefenen

Net als bij het behalen van een rijbewijs voor de auto of een ander voertuig is het kennen van de verkeersregels cruciaal voor het behalen van het rijbewijs T. Zorg er dan ook voor dat je deze regels goed kent voordat je aan zowel het theorie examen als aan het praktijk examen begint. Oefen met de opgaven die betrekking hebben op het theorie examen. Oefenen is ook aan te raden als je op gaat voor het praktijk examen. Neem indien nodig lessen bij een gecertificeerde rijschool. Als je naast een trekker rijbewijs ook een rijbewijs B wilt behalen, doe dit dan rond dezelfde periode. Dit scheelt vooral tijdens het leren van de theorie en de verkeersregels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *