Kookspullen voor kinderen

Kookspullen voor kinderen

Kinderen moeten vooral niet met een echt fornuis spelen. Maar hoe los je dat dan op als je jonge kinderen heel graag al willen leren koken? Dan zouden ze een nep keuken kunnen krijgen als verjaardags- of kerstcadeau. Daar worden ze dan vast heel blij van. Dit soort kinderspeelgoed is helemaal niet heel erg duur, en dit kan elk jaar dan weer een beetje uitgebreid worden met andere soorten speelgoed pannen of borden waarmee ze meer kunnen gaan koken. Daarnaast is dit extra veilig voor de kinderen, zo gaan ze niet bij het (gas)fornuis staan en kunnen ze zich niet bezeren.

Buitenspelen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kinderen helemaal niet van koken houden. Dat zou wel erg jammer voor jou zijn, dan moet jij ze dat wel gaan leren. Op deze manier kunnen ze dan wanneer ze wat ouder zijn ook voor de ouders gaan koken. Anders gebeurt het natuurlijk dat wanneer jij lekker uitgebreid aan het koken bent de kinderen steeds aandacht aan je gaan vragen. Hoe je dat oplost? Door ze buiten te laten spelen. Er is speciaal buitenspeelgoed gemaakt voor verschillende leeftijden, zodat dit ook veilig is voor iedereen. Dan kunnen de kinderen leuk met andere kinderen uit de buurt spelletjes spelen buiten. In de tuin, of op straat als het een rustige straat is.

Koken met kinderen

Als laatste kan je natuurlijk ook samen met je kinderen gaan koken. Zo leren ze koken het beste en het snelste. Zorg dat je dan makkelijke gerechten maakt, laat ze bijvoorbeeld de aardappelpuree stampen. De aardappelpuree is namelijk niet heel warm op het moment dat ze het gaan stampen, en er kan weinig mis aan gaan. Op deze manier leren ze al op jonge leeftijd een beetje te koken en kunnen ze de ouders daarna goed helpen bij bijvoorbeeld een kerstdiner, of gewoon wanneer de ouders later thuis zijn door werk. Hou er wel ook rekening mee niet je kinderen te pushen om koken leuk te vinden, want als ze het niet leuk vinden, gaan ze het al helemaal niet leuker vinden doordat jij zegt dat ze het leuk moeten vinden. Hierbij moet iedereen een beetje geduld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *