Met deze tips maak je de logistieke werkzaamheden minder gecompliceerd

Met deze tips maak je de logistieke werkzaamheden minder gecompliceerd

De logistiek is aan het veranderen. De manier van het opslaan in de magazijnen is anders en daarnaast werken de mensen ook anders met elkaar samen. Het hele logistieke proces is niet meer zo eenvoudig dat het met wat aantekeningen op papier duidelijk kan worden voor iedereen. Er is een duidelijke hiĆ«rarchie en er zijn duidelijke processen. Een Process simulate is een manier om te ontdekken hoe alles verloopt en waar zaken verbeterd kunnen worden. 

Brandjes blussen 

Vandaag de dag zien we veel magazijnen waardoor de hoge werkdruk veel brandjes geblust worden in de waan van de dag. Een teamleider speelt een cruciale rol in het geheel om alles strak te organiseren en de regie te pakken. Een sterke organisatie zal de logistiek goed organiseren en ondersteunen. Met de juiste logistieke hulpmiddelen is het mogelijk om alles op rolletjes te laten verlopen. Zoek ook altijd naar de mogelijkheden om de zaken te verbeteren. 

Never ending improvement

In Japan heet het KaiSen. In het Engels gaat het om Never ending improvement. Het is belangrijk om continu te zorgen dat de processen en manieren waarop er gewerkt wordt verbeterd worden. Het kan simpelweg door iedere week (zo niet iedere dag) bij elkaar te komen als team. Zo kan men dan kijken welke verbeterpunten er zijn en welke punten ook daadwerkelijk doorgevoerd moeten worden. Het zal zorgen voor meer efficiĆ«ntere processen. Het zal uiteindelijk zorgen voor meer resultaat. 

Van complex naar eenvoud

Waar men de zaken te complex maakt zullen sneller fouten gemaakt worden. Het maakt niet uit of het hier gaat om een logistiek proces of een proces in een ander deel van de organisatie. Het goed om alles zo eenvoudig als mogelijk te houden. Het wordt dan door iedereen goed begrepen en de kans op fouten is veel beperkter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *