Mobile healthcare, wat is dat eigenlijk?

Mobile healthcare, wat is dat eigenlijk?

De naam zegt het eigenlijk al: mobiele gezondheidszorg. Mobile healthcare is een uitklapbare trailer die volledig omgetoverd wordt tot professionele behandelkamer. Zelfs op plaatsen waar de medische zorg beneden norm is kan de trailer neergezet worden om de mensen van de juiste hulp te voorzien. Mobile healthcare is daarom vooral noodzakelijk in bijvoorbeeld Afrika, waar er onvoldoende capaciteit aan medische mensen en middelen is. De trailer is uiterst functioneel en op brede basis inzetbaar. Zo kan er onder andere een MRI- en CT-scan worden gemaakt, bloed worden gedoneerd, tandartsbezoeken worden gedaan, de primaire gezondheidszorg worden uitgevoerd en alle zorg rondom de zwangerschap plaatsvinden. Het is een verplaatsbare behandelruimte waar mensen op een professionele en veilige manier geholpen kunnen worden.

De verzwegen noodzaak van mobile healthcare

Dat de mobile healthcare steeds belangrijker wordt, blijkt uit de sterftecijfers in ontwikkelingslanden. De zorg blijft achter door een tekort aan inkomsten, of verkeerde uitgaven van de overheid. Met deze mobiele zorg kunnen de inwoners toch de zorg krijgen die ze nodig hebben en kan een eventuele epidemie de kop in gedrukt worden. Met de komst van mobile healthcare is het mogelijk binnen een korte tijd professionals en artsen te verplaatsen naar verschillende steden, zonder een grote en vermoeiende verhuizing. Alle apparatuur en spullen gaan in de trailer die hydraulisch in elkaar wordt geschoven en binnen een dag kan de mobile healthcare in de volgende stad gelokaliseerd worden.

Zo maakt mobile healthcare het verschil

Mobile healthcare is onwijs belangrijk voor de plaatselijke bevolking die dringend hulp nodig heeft. Het is daarnaast een revolutie binnen de zorg om te laten zien hoe efficiƫnt de zorg kan zijn. Ziekenhuizen zijn vaak al overvol waardoor de wachttijden lang zijn. Met deze mobile healthcare kunnen de meest voorkomende behandelingen snel worden verwerkt en komt er weer ruimte in de ziekenhuizen. De trailers zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten, afhankelijk naar de vraag en behoefte. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *