Nadelen garagedeur online kopen

Nadelen garagedeur online kopen

De markt voor garagedeuren is door de jaren heen enorm gegroeid. Niet alleen het aantal modellen nam toe, ook het aantal aanbieders groeide. Daarnaast kregen de speciaalzaken met een fysieke showroom concurrentie van webshops die de deuren tegen scherpe prijzen online verkopen.

Winst voor de consument zou je denken, maar dat is niet altijd het geval. Met name voor mensen die nog nooit een garagedeur hebben gekocht, kan een online aankoop in een miskoop veranderen. Maar wat zijn dan concreet de nadelen van het online kopen van een garagedeur?

Je weet niet hoe de deur er in het ‘echt’ uitziet

Er zijn tegenwoordig veel manieren om online een product goed te demonstreren. Met behulp van foto’s en video’s verduidelijken verkopers een hoop en krijg je een redelijk goed beeld van hoe een product er in het echt uitziet. Maar toch ziet een product er in het ‘echt’ altijd net iets anders uit. Dat geldt ook voor garagedeuren.

In een showroom kun je de deuren in het echt zien, de kleuren goed waarnemen en daarnaast ervaren hoe de deuren werken. Dat laatste is met name van belang als je een deur wilt die handmatig bedienbaar is. Online kun je immers niet voelen hoe zwaar een deur opent.

Niet altijd een fysiek adres voor persoonlijk contact

Zoals gezegd, hebben lang niet alle webshops een fysiek adres waar je op bezoek kunt komen voor persoonlijk contact. Zeker als er iets mis is met de deur, is het fijn om iemand in de ogen aan te kunnen kijken.

Deur wordt niet ingemeten door een specialist

Koop je een garagedeur online? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het juist opmeten van de garagedeur. Maak je een fout, dan heb je dat aan jezelf te danken. Bij een specialist met een fysiek verkooppunt, zonder webshop, wordt de deur vrijwel altijd voor je ingemeten. Natuurlijk zijn er webshops waarbij er wel een medewerker langskomt, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Kans op een verkeerde koop

Het nadeel van online shoppen, is dat mensen soms zonder eerst om advies te vragen een product kopen. Dat kan ook bij garagedeuren het geval zijn. Natuurlijk zijn er tegenwoordig handige chatfuncties en hebben online shops ruime openingstijden om telefonisch je vragen te stellen. Maar een persoonlijk adviesgesprek waarin er samen met een adviseur naar de garagedeur wordt gezocht die het beste bij je past, is vaak toch beter. 

Een adviseur kan je immers wijzen op de verschillende aandachtspunt waarmee je rekening moet houden. Past een garagedeur met twee openslaande deurbladen bijvoorbeeld beter bij je dan een sectionale deur als je dagelijks met de fiets op pad gaat?

Online oriënteren en offline kopen

Zijn webshops dan helemaal niet geschikt om garagedeuren te kopen? Nee, dat is absoluut niet het geval. Waar met name om gaat, is dat je voor jezelf bedenkt wat je het prettigst vindt. Vind je het geen probleem om via een chat of een telefoongesprek je keuze voor een deur te maken? Bestel dan gerust je deur online.

Wil je liever begeleiding bij het aankoopproces en ontzorgt worden? Dan is een bezoekje aan een garagedeuren specialist met fysieke showroom waarschijnlijk een betere keuze.

Daarbij is het aan te raden om je online alvast te oriënteren op de verschillende soorten garagedeuren, zodat je goed voorbereid de winkel binnen stapt en je daardoor beter in staat bent om aan te geven waar je naar op zoek bent. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *