Onderhoudsbeurt auto

Onderhoudsbeurt auto

Je ontkomt er helaas niet aan. Een onderhoudsbeurt voor de auto. Net dat als jij wel eens iets hebt, lichamelijk of geestelijk, kan een auto ook wel eens ergens last van hebben. Zo zijn er verschillende vormen van een onderhoudsbeurt , zoals een APK keuring, maar ook een grote of een kleine onderhoudsbeurt. Wanneer je auto voor een onderhoudsbeurt moet en wat een APK in houdt lees je in deze blog.

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?

Eens om de zoveel tijd heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig. Een auto onderhoudsbeurt is niet meteen van sprake bij een vast aantal gereden kilometers. De fabrikant van de auto bepaalt namelijk het interval tussen de onderhoudsbeurten. Zij bepalen bij welk aantal gereden kilometers het nodig is om een onderhoudsbeurt te hebben voor je auto. Zo kan er een grote beurt zijn bij 30.000 kilometer, maar het is dus ook mogelijk bij de 40.000 kilometer. 

Voor de levensduur van je auto, maar ook voor je eigen veiligheid is het belangrijk om een onderhoudsbeurt uit te voeren. Je krijgt hier een melding van in de auto via je dashboard. Een onderhoudsbeurt kun je bijna bij iedere garage laten uitvoeren. Het is een persoonlijke voorkeur waar je een onderhoudsbeurt voor je auto wilt laten uitvoeren.

Wat gebeurt er tijdens een APK keuring?

Een algemene periodieke keuring, oftewel APK is een jaarlijkse keuring. Echter hoeft niet iedere auto een APK. Een auto (t/m 3500 kg) van na 1-1-2005 en is het een benzine of elektrische motor, moet de eerste APK na 4 jaar na de eerste toelating, dan twee keer na 2 jaar en daarna elk jaar. Zo zijn er nog meer uitzonderingen en het is daarbij dus van belang dat je weet hoe dit voor jouw auto is. Bij een APK wordt er door een specialist van de garage gelet op verschillende onderdelen van een auto.

Hieronder zie je onder andere welke onderdelen dat zijn:

  • Controle chassisnummer
  • Wielen
  • Remmen
  • Verlichting
  • Uitlaatgassen
  • Autogordels

Een APK is echter een momentopname. Het is daarom ook aan te raden om de auto regelmatig te laten controleren en te onderhouden. Je kunt daarom tussentijds ook kiezen voor een kleine of een grote onderhoudsbeurt voor de auto. Ook is het goed om zelf altijd op te blijven letten op hoe de auto rijdt en of er ook bepaalde gebreken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *