Praktisch je garage inrichten met deze tips

Praktisch je garage inrichten met deze tips

Heb je een garage bij je huis? Dan wil je zeker optimaal gebruik kunnen maken van de ruimte. Een garage kan voor veel dingen gebruikt worden zoals een extra speelkamer voor de kinderen, opbergruimte of hobby kamer. Veel mensen gebruiken een garage als opberghok voor van alles en nog wat. Het komt vaak voor dat ze dan niks meer kunnen terugvinden of dat alle spullen op elkaar gestapeld zijn. Het inrichten van een garage kan nog aardig lastig zijn. Daarom hebben we in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet over de inrichting van een garage. 

Bepaal het doel van je garage

Voordat de garage ingericht kan worden is het handig om na te denken over het doel van de garage. Wanneer er een doel is gekozen voor de garage wordt het een stuk makkelijk om het in te richten. Kies je ervoor om de garage te gebruiken als opbergruimte dan is het fijn als je alles makkelijk kan terugvinden. Maak daarom gebruik van opbergdozen met labels. Wil je liever een hobbykamer maken van de garage of een combinatie van beide? Richt de garage zo in dat alle spullen wat bij elkaar hoort, bij elkaar staat. 

Je eigen werkplek creëren 

Een garage kan ook prima gebruikt worden als werkplek of hobbykamer. Plaatst een werkbank waar gereedschap en andere spullen opgeborgen kunnen worden. Een werkbank is erg geschikt om bijvoorbeeld nieuwe spullen te maken of te repareren. Wanneer de garage goed geïsoleerd is, kan het ook als kantoor gebruikt worden. Vaak is er in een garage een stopcontact, hierdoor kan er een computer en andere dingen aangesloten worden. 

Extra opbergruimte maken 

Als je garage een hoog plafond heeft dan is het mogelijk om extra opbergruimte te maken. Plaats een aantal planken aan het plafond om een soort vliering te maken. Plaats vervolgens een ladder of trap om bij de vliering te komen. Op deze manier wordt alle ruimte in de garage optimaal benut. Weet jij al wat je met je garage gaat doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *