Redenen om te investeren in een tuin overkapping

Redenen om te investeren in een tuin overkapping

Een overkapping aan je huis kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Wat ze allemaal gemeen hebben met elkaar? Ze zijn een eyecatcher, verbeteren je wooncomfort en verhogen de verkoopwaarde van je woning. Je kunt creatief aan de slag gaan en zelf een overkapping bouwen of je gaat simpelweg voor een kant en klare aanbouw. Benieuwd waar je ze allemaal voor kunt inzetten? Wij nemen een aantal mogelijkheden met je door. 

Een overkapping als carport

Een carport geeft niet alleen een mooi aanzicht aan het huis, maar is vooral ideaal om je auto te beschermen voor invloeden van buitenaf. Zo blijft je auto schoon en hoef je minder vaak naar de wasstraat. Carports zijn er in verschillende formaten, materialen en stijlen. Ben je gek op hout, of ben je meer van een aluminium carport? De keuze die je maakt voor het materiaalsoort is ook afhankelijk van wat past bij je woning. Iedere overkapping, dus ook een carport mag je zonder vergunning bouwen. Je kunt dus direct aan de slag!

Een overkapping voor je tuinhuis

Heb je al een tuinhuis maar kom je toch wat ruimte te kort? Dan biedt een tuinhuis met overkapping uitkomst. De ruimte onder de overkapping kun je gebruiken als extra opbergruimte voor bijvoorbeeld je tuinmeubelen die je niet meer gebruikt. Een overkapping aan je tuinhuis is niet alleen praktisch, maar je kunt er uiteraard ook een tuinset plaatsen zodat je tijdens de nattere dagen toch nog kunt genieten van je tuin. Je kunt er zelfs voor kiezen de overkapping te voorzien van zijwanden, zodat je tijdens de koudere dagen beschut, en warm kunt vertoeven: alleen of met gezelschap. 

Een serre uitbouw

Een overkapping als aanbouw van het huis is ook erg populair deze dagen. Een serre is ideaal voor de verlenging van je woonkamer of om een eethoek in te zetten. Een serre aanbouw is vaak van glas, waardoor er meer natuurlijk licht naar binnenvalt. Dat is een groot pluspunt! Met deze vorm van een ‘overkapping’ verleng je dus je woonruimte, oogt je woning ruimer en wordt je wooncomfort een stuk beter. Dus, waarvoor ga jij een overkapping benutten?


Bij Fonteyn, Europa’s grootste Outdoor Living Mall,  vind je oneindig veel overkappingen van goede kwaliteit. Ga langs in de showroom of bestel direct online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *