Renault

Renault

Renault is een van de bekendste Franse autofabrikanten ter wereld. Renault is begonnen als een echt familiebedrijf door de broers Renault. De naam waaronder zij in het begin onder opereerden was daarom ook Renault Frères, in het Nederlands Renault broers. De eerste auto werd al een jaar voor de oprichting van het bedrijf geproduceerd door een van de broers. Dat was het begin van een succesvol automerk wat wij nu nog steeds kennen als een merk dat staat voor innovatie en technologie. Dat zijn dan ook de twee belangrijkste kernwaarden die Renault naar buiten probeert te brengen in de verschillende modellen binnen hun assortiment. Sinds de oprichting van Renault zijn er al tientallen verschillende modellen uitgebracht met ieder weer verschillende uitvoeringen.  

Renault heeft in bijna iedere klasse wel een model dat het goed doet. Zo produceert Renault auto’s in de miniklasse, compacte klasse, compacte middenklasse en de middenklasse. Een populair model uit de compacte klasse is de Renault Clio. De Renault Clio is al jaren een populair model binnen het assortiment van Renault en nu nog steeds een van de bestverkochte auto’s van Nederland. De eerste Renault Clio werd alweer in 1990 op de markt gebracht. Ook toen was de auto al zeer populair. Een jaar na de lancering van het nieuwe model won de Clio al de prijs voor ‘Auto Van Het Jaar’. Dit gebeurde in 2006 nogmaals en gebeurt natuurlijk niet voor niets. De auto staat namelijk bekend om de zuinigheid en de prettige afmetingen die het manoeuvreren in kleine garages en smalle straatjes absoluut goed te doen maken. Wat bijzonder is, is dat de Clio in Japan wordt verkocht onder de naam Renault Lutécia in verband met naamrechten op een model van Honda. 

De Renault Clio is naast de fijne afmetingen en de zuinigheid kenmerkend door de sensuele vormgeving. De Clio is namelijk een echt icoon op de weg met een sportief design en daarnaast voorzien van geavanceerde technologieën. Tegenwoordig bestaat er ook een hybride model van de Renault Clio. Dit maakt het mogelijk om in de stad ongeveer 40% minder te verbruiken dan andere auto’s met een benzine- of dieselmotor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *