Structureel een 3D printing service gebruiken

Structureel een 3D printing service gebruiken

Zelfs wanneer je structureel met 3D printen te maken hebt, kan het aantrekkelijk zijn om een 3D printing service in te schakelen. Juist ook omdat het beheren van het printproces flink lastig kan zijn. Zeker wanneer het een complete printfarm betreft. Dit uitbesteden aan een goede service is dan de betere optie. Het is zeker ook goed om te weten in welke gevallen dit een goede optie is. Denk dan aan productie, maar denk ook aan andere redenen om hiervoor te kiezen. Zo past het 3D printen ook in een groter geheel van de onderneming.

Een deel van het proces
Het is vaak zo dat het printen onderdeel van een groter productieproces is. Denk bijvoorbeeld aan het maken van mallen. Dit gebeurt onder andere wanneer het productieproces gietwerk omvat. In dat geval is met een 3D print de juiste mal te maken. Het kan dan slim zijn om niet zelf te investeren in een printer. In plaats daarvan maak je gebruik van een 3D printing service. Dit is vooral ook aantrekkelijk wanneer de mallen regelmatig veranderen van vorm. In dat geval is het slim om gebruik te maken van de technische kennis van de echte specialist.

Onderdeel van de ontwikkeling
3D printen is ook een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van ondernemingen geworden. Een moderne R&D afdeling kan eigenlijk niet meer zonder het gebruik van de mogelijkheden van een 3D printer. In dat geval is het dus ook gemakkelijk om een 3D printing service in te schakelen op het moment dat bepaalde ontwerpen nodig zijn. Daarmee wordt geen tijd verloren aan het doen van 3D design. Ook is het dan niet nodig om zelf het printproces in te richten. Zo is alles dus flink sneller op de juiste manier te realiseren met de hulp van echte specialisten.

Ondersteuning bij de productie
Ook ondersteuning van de productie kan op een goede manier met een 3D printing service worden gedaan. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer er tijdelijk meer capaciteit nodig is. De service kan dit dan opvangen. Ook kan het zo zijn dat het nodig is om met een andere printer te werken dan je zelf beschikbaar hebt. In plaats van een investering van tienduizenden euro’s te doen, is het dan mogelijk om de service in te schakelen. Dit is niet alleen voordeliger vanuit kostenoogpunt. Het gaat allemaal ook nog eens een flink stuk sneller. Zo wordt er dubbel van geprofiteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *