Tips bij het verbouwen van je tuin in de zomer

Tips bij het verbouwen van je tuin in de zomer

De zomer is officieel begonnen en dit merken we al meteen aan het weer in Nederland. De tropische temperaturen zorgen voor enorme drukte op terrasjes, aan het strand, in parken en zwembaden. Wellicht heb je niet altijd zin in de drukte en wil je met je vrienden ergens rustig zitten zonder dat je moet focussen op wat de persoon naast je vertelt. Dit kan natuurlijk in je achtertuin! Maar wat als jouw tuin nog niet zomerproof is om vrienden uit te nodigen? Je kunt door middel van een paar simpele manieren er al snel voor zorgen dat je vrienden of familieleden niet meer weg willen als de zon onder gaat.

Onkruid verwijderen en decoreren


Als je ervan houdt om bezig te zijn in de tuin dan vind je het vast geen probleem om je mouwen op te stropen en eventueel handschoenen aan te doen. Mocht je al een tijdje niet hebben omgekeken naar de status van je tuin, dan zul je gemerkt hebben dat er veel onkruid is gegroeid. Dit kan je gemakkelijk verwijderen door een speciaal mesje. Ook is het mogelijk om een middel te gebruiken als het onkruid erg snel terug komt. Als alles er netjes en bijgewerkt uitziet plaats dan kan je beginnen aan het decoreren. Dit doe je door bijvoorbeeld grote plantenbakken te plaatsen met bloemen of planten naar keuze.

Meubels en extra sfeer


Een gezellige sfeer creƫren is erg makkelijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is weten wat je precies wilt. Denk hierbij aan wat voor stijl, bijvoorbeeld modern, luxe of ouderwets. Als je hier een goed beeld bij hebt dan heb je op het internet gigantisch veel voorbeelden. Bedenk of de huidige tuinmeubels aan vervanging toe zijn. Als dit het geval is bedenk ook in dit geval wat voor nieuwe meubels je het liefst wilt, zoals een loungebank, enkel houten stoelen of wellicht ingebouwde meubels. Dit is ook afhankelijk van de grootte van je tuin. Als jouw budget het toelaat dan is een veranda op maat erg handig. Zo kan je in de zomer maar ook in de winter genieten van je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *