Tips om zorgeloos je piano te verhuizen

Tips om zorgeloos je piano te verhuizen

Een piano is een kostbaar bezit die je zo voorzichtig mogelijk verhuist wil hebben. Of je er nou voor kiest om dit zelf te doen of hiervoor een verhuisfirma in te schakelen, in dit artikel geven wij je de beste tips! Zo kan je piano zorgeloos vervoerd worden.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat de piano daadwerkelijk wordt verhuist is het verstandig om deze goed in te pakken. Gebruik een deken, laken of noppenfolie zodat er op de lak geen krassen komen. Vergeet ook niet je vloer te beschermen: leg dekens of oude handdoeken op de vloer wanneer je de piano gaat verschuiven. Het helpt ook om alvast een goede route uit te stippelen voor de verhuis, zodat dat zo soepel mogelijk gaat.

2. Verhuis je piano niet via de trap

Met een gemiddeld gewicht van 200kg tot 300kg is een piano geen gemakkelijk instrument om te vervoeren. Een piano verhuizen via de trap is daarom geen goed idee. Vanwege het gewicht is dit een gevaarlijke klus! Een verhuisbedrijf zet hier een verhuislift voor in. Voor deze klus zijn 4 tot 6 verhuizers nodig om de piano op de verhuislift te tillen.

Wil je een geschikte verhuisfirma inschakelen? Vind een verhuisfirma in je regio op https://www.dirkvervaet.be/piano-verhuizen !

3. Check de verzekeringen

Vaak beschikken verhuisbedrijven over speciale verzekeringen waardoor jouw piano tot een maximumbedrag van € 100.000 euro is verzekerd. Voor de meeste piano’s is dit bedrag meer dan voldoende. Is je piano meer waard, vraag dan om een extra verzekering bij de verhuisfirma.

4. Wacht met het stemmen van je piano

Wanneer de piano veilig is aangekomen op de nieuwe locatie, heeft het hout van de piano tijd nodig om te wennen aan de luchtvochtigheid van de nieuwe locatie. Het is verstandig om pas na 6 tot 8 weken na de verhuis een stembeurt vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *