Verhuischecklist

Verhuischecklist

Ga je binnenkort verhuizen en heb je nu al last van ‘information overload’ als je denkt aan alles wat je nog moet regelen? Ga dan vandaag nog aan de slag met onze checklist. Ook bij een verhuizing geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zo sta je tijdens het verhuisdag niet met het angstzweet in je handen en kun je simpelweg genieten van één van de mooiste dagen van je leven!

Gas, water en licht regelen

Allereerst is het belangrijk om de nodige essentials in de nieuwe woning te regelen. Zo kun je vooraf al afspraken maken en een nieuw contract voor gas, water en licht afsluiten. Meestal maakt de energiemaatschappij een schatting van het maandelijkse tarief en moet je als je de woning betrekt direct de meterstanden doorgeven. Zo is de jaarafrekening zeer nauwkeurig. Veel mensen vergeten om vooraf het gas, water en licht te regelen en staan vervolgens in een huis waarbij niks werkt. Zeer vervelend als je net wilt gaan verbouwen of de woning eigenlijk direct wilt betrekken. Geef bij de nieuwe energiemaatschappij de verhuisdag door en je staat nooit met lege handen.

Contracten van de huidige woning opzeggen

Natuurlijk moet je ook niet vergeten om alle contracten die lopen bij je huidige woning op te zeggen. Zo voorkom je dubbele lasten en extra veel geregel in de week dat je de sleutel van de nieuwe woning krijgt. 

Verzekeringen afsluiten

Vergeet ook vooral niet verzekeringen voor de nieuwe woning af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering die je extra zekerheid biedt bij diefstal, natuurgeweld of brand. Ook een aansprakelijkheidsverzekering kan verstandig zijn om af te sluiten.

Adreswijzigingen doorgeven

Verzamel in de maanden vóór de verhuizing alle post die op jouw huidige adres binnenkomt. Zo heb je een goed idee van alle instanties die je moet bellen of mailen om jouw adres te wijzigen. Denk daarnaast ook aan familieleden, kennissen en het ziekenhuis. Overheidsinstanties zijn direct op de hoogte van jouw verhuizing als je je hebt ingeschreven op het nieuwe adres.

Vervoer tijdens de verhuizing regelen

Het vervoeren van een inboedel is een tijdrovend proces. Een gemiddelde auto kan vaak niet alles vervoeren. Het huren van een verhuisbusje of het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf kan solaas bieden. Probeer dit tijdig te regelen, zodat je verzekerd bent van vervoer tijdens de verhuizing.

Begin vroeg met inpakken

Inpakken is misschien niet de leukste klus en veel mensen laten dit werkje liggen tot vlak voor de verhuizing. Toch is het belangrijk om hier sneller mee te beginnen. Dat scheelt een hoop stress op de verhuisdag. Pak alvast de dingen in die de komende maanden toch niet gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan de spullen in de kelder of zolder en seizoensgebonden kleding. Bewaar enkel de essentials in de woning en pak deze op het laatste moment in. 

Geschreven door Klusvakman.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *