Voor welke (aanvullende) zorgverzekering ga jij?

Voor welke (aanvullende) zorgverzekering ga jij?

Ben je een vervoerder in de logistiek? Dan weet je dat er veel risico’s zijn.  Tegen het einde van het jaar wordt het dan ook tijd om te evalueren of je tevreden bent met je huidige verzekeringen. Voor welke verzekeringen wil jij volgend jaar gaan? In dit artikel staat advies bij het kiezen van de juiste verzekeringen als de zorgverzekering, zoals de zorgkiezer. 

Belangrijke informatie voor vervoerders in de logistiek

De risico’s als vervoerder zijn eindeloos. Voorbeelden zijn diefstal, ongelukken en veel werkmaterieel. De vervoersrisico’s als de problemen met de lading zijn in de transport- en logistiekpolis meeverzekerd. Kijk goed wat je wel en niet wilt verzekeren! Bij alle polissen geldt dat de volgende gebeurtenissen niet worden vergoed:

  • Aansprakelijkheid bij verlies of beschadiging van je vracht;
  • Schade door opzet en roekeloosheid;
  • Aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel. Dit sluit je af bij een zorgverzekering!
white front-load washer in yellow delivery truck

De opgeslagen vracht dekt de brandverzekering maar beperkt. Alleen echte brandschade wordt hierbij vergoed. Dit geldt uitsluitend voor brandschade. Overige zaken als het verkeerd stapelen van de goederen worden niet verzekerd. 

Gebruik een zorgvergelijker!

Met een zorgvergelijker bespaar je behoorlijk veel geld. Voor het eigen risico, de vrije zorgkeuze en aanvullende zorgverzekering is er volop keuze! Verstandig is om een onafhankelijk platform te kiezen, zoals de Consumentenbond. Zo weet je welke zorgverzekering bij je situatie en je gewenste prijs past! Bij een zorgvergelijker vul je eerst je persoonlijke gegevens in. Vervolgens bepaal jij wat je wilt. Hoeveel eigen risico wil je bijvoorbeeld? Ook moet je goed kijken naar waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Als je voor 31 december overstapt regelen de zorgverzekeraars de opzegging zelf. 

Aan te raden is om gedurende het hele jaar op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de zorg. Dit doe je door bijvoorbeeld de Zorgalert te installeren.

Kijk goed naar je financiële plaatje

Hoe sta je er financieel voor? Als je een zakcentje hebt opgebouwd is het te overwegen waard om te besparen op je maandelijkse premie. Het minimale eigen risico is 385 euro. Wanneer je je eigen risico verhoogt naar 885 bespaar je jaarlijks honderden euro’s! Wanneer je iets overkomt ben je wel 885 euro kwijt. 

Bespaar op je tandartskosten

Denk goed na wat je aankomend jaar nodig hebt. Zo is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten als je een slecht gebit hebt. Draag je een bril of lenzen? Verzeker het niet! Aanvullende verzekeringen voor een bril en/of lenzen zijn vaak gebundeld met andere dekkingen zoals fysiotherapie. Hier betaal je extra voor, terwijl je hier niet gebruik van wilt maken! Het is dan goedkoper om de bril zelf te betalen.

Heb je kinderen jonger dan 18 jaar?

Verzeker ze mee met de meest uitgebreide dekking. Zo is je kind gratis meeverzekerd. Zijn ze 18 jaar of ouder? Dan moeten zij zelf hun verzekering regelen. Gebruik opnieuw de zorgvergelijker!

Voor welke verzekering ga jij?

Je hebt de keuze uit ontzettend veel verzekeringen in Nederland. Er zijn zelfs verzekeringen die alternatieve geneeswijzen vergoeden, terwijl er geen wetenschappelijke grondslag hiervoor is. Denk daarom goed na wat bij je situatie past. Zo kom je vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *