Vrachtwagenchauffeur? Dit zijn goede apps die reizen comfortabeler maken

Vrachtwagenchauffeur? Dit zijn goede apps die reizen comfortabeler maken

Als vrachtwagenchauffeur zijnde heb je vaak het gevoel dat je niet veel aan je reis kan doen. Zo kan je hooguit aan het maximum snelheid houden en aansluiten in de file. Toch licht het anders. Met hulp van goede apps kan jij je reis een stuk comfortabeler maken. Welke dat zijn? In dit artikel lees je welke. 

Here

Here is een ideale app! Je hebt enkel een opgeladen telefoon nodig, een abonnement af te sluiten of een herlaadkaart en je reist gemakkelijk van A naar B. Dit is een navigatiesysteem die ook offline werkt! Door kaarten te downloaden bespaar je enorm veel data. Besluit je om alsnog online te navigeren? Met Here krijg je ook filemeldingen en berichten over wegwerkzaamheden. Deze app is alleen beschikbaar voor androidtoestellen.

Directlease Tankservice

Ondanks dat je waarschijnlijk op kosten van de baas tankt is het ook goed om aan hem te denken. Met Directlease Tankservice weet je heel snel waar je in de buurt het goedkoopste kan tanken. Met behulp van de app en je herlaadkaart berekent hij ook de literprijs voor morgen alvast. Daarnaast vind je handige informatie in de app, bijvoorbeeld of het tankstation een broodjeszaak heeft en of er een 24-uursservice is. Een goede reis begint immers met een goede voorbereiding! Ook deze app is alleen voor androidtoestellen.

Parkopedia

Je vindt in deze app 38 miljoen parkeerplaatsen in 52 landen. Ook vind je in deze handige app hoeveel je per uur betaalt voor de parkeerplaats en eventueel de openingstijden. Als gebruiker kan je de app helpen verbeteren door een foto te maken van de parkeerplaats en die vervolgens te beoordelen.

Maxs

Maxs is een app van Nederlandse bodem die je simpelweg helpt hoe hard je op bepaalde wegen mag. Zeker in het buitenland is het niet altijd duidelijk hoe hard je mag rijden. Naast het maximum snelheid vind je in de app ook hoeveel de boete bij een eventuele snelheidsovertreding bedraagt. Dan weet je precies wat de boete gaat worden!

truck moving in the middle of trees

Van A naar NWB

De app van de ANWB bied je ontzettend veel informatie. Wegwerkzaamheden, filevormingen, flitsers en de weeromstandigheden staan hierop duidelijk aangegeven. Misschien wel de belangrijkste functie is de mogelijkheid om de Wegenwacht te bellen. Met slechts een herlaadkaart en deze app kom je al een heel eind!

ADR-Pro 2013

Er zijn apps beschikbaar die je ideale route laten zien als je met gevaarlijke stoffen rijdt. De ADR-Pro 2013 helpt samen met je herlaadkaart om jouw ideale route kiezen. In sommige gevallen is deze al beschikbaar in de navigatiesysteem.

De trucker-app

Wist je dat er een speciale app voor vrachtwagenchauffeurs zijn gemaakt? De app Trucker ontzorgt je helemaal! Zeker als je op een onbekende plek bent is deze app waardevol. De app laat haast overal zien waar je een benzinestation vindt, waar je kan douchen en waar nog parkeerplekken beschikbaar zijn. Zo kan je op zoek naar de faciliteiten die jij nodig hebt, zoals een EHBO-post, WC’s en restaurants. Zit je in nood? Met behulp van de SOS-functie kan je met één druk op de knop doorverbonden worden met een medewerker van Trucker. Zo word jij nog eens ontzorgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *