Waar moet je allemaal op letten bij een verbouwing?

Waar moet je allemaal op letten bij een verbouwing?

Bij een verbouwing komt vaak veel meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Een goede voorbereiding op de aanstaande verbouwing is om deze reden essentieel! In dit artikel vertellen we je meer over de factoren om rekening mee te houden. Dit geldt overigens niet alleen voor een verbouwing, maar bijvoorbeeld ook voor een renovatie of een aanbouw. Heb je gedacht aan de fundering? Zo niet, op welke manier kun je de fundering het beste aan laten brengen? De fundering is cruciaal, wanneer je bijvoorbeeld een aanbouw aan je bestaande woning wilt laten maken.

Benodigde materialen en gereedschap

Een eerste factor om rekening mee te houden bij een verbouwing zijn de benodigde hulpmiddelen. Beschik je over het gereedschap wat nodig is om klussen uit te kunnen voeren? Heb je al gedacht aan de materialen die moeten worden aangeschaft om te kunnen beginnen met de verbouwing? Zorg dat je vooraf een planning opstelt. Aan de ene kant wil je voorkomen dat er materialen te lang rond je woning blijven liggen. Dit kan immers voor schade aan het materiaal zorgen. Aan de andere kant moet het materiaal geleverd zijn, als je aan een nieuwe klus wilt beginnen. Het duurt soms even voor materialen voorradig zijn bij leveranciers. Houd hier rekening mee!

Zelf klussen of professionals inschakelen

Een tweede aspect is de noodzaak van het inschakelen van professionele klussers. Het aanleggen van elektra in je woning kun je bijvoorbeeld het beste overlaten aan professionele elektriciens. Het helpt je de kans op een kortsluiting sterk te verkleinen. Niet alleen zorgt een kortsluiting voor een stroomstoring. Ook is het lastig om een kortsluiting op een later moment nog te herstellen. Datzelfde geldt voor lekkages, die ontstaan door het op verkeerde wijze aansluiten van leidingen. Een loodgieter beschikt over de kennis en expertise om de leidingen aan te leggen.

Denk aan het huren van bouwapparatuur

Voor sommige klussen zal je professionele bouwapparatuur nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verfspuit voor het verven van grote oppervlaktes. Je hebt voor het gebruik van zo’n verfspuit een compressor nodig. De investering in een compressor is vaak niet slim, omdat je dit apparaat slechts korte tijd nodig hebt. Door de apparaten te huren bespaar je flink op de kosten voor een verbouwing. Houd er hierbij rekening mee dat je deze machines vaak ruim voor aanvang van de verbouwing moet huren. Het voorkomt dat deze niet meer beschikbaar zijn en de verbouwing vertraging oploopt. Kijk op internet bij welke organisatie in jouw omgeving bouwapparatuur te huur wordt aangeboden.

Begin op tijd met het aanvragen van vergunningen

Ook niet onbelangrijk is het aanvragen van vergunningen. Voor veel bouwwerkzaamheden heb je een vergunning nodig. Op de website van je gemeente kun je achterhalen of je ook voor jouw verbouwing een vergunning aan moet vragen. In sommige gevallen wordt er bezwaar ingediend door omwonenden. Dit kan leiden tot vertragingen, als je niet tijdig bent begonnen met het aanvragen van vergunningen. Zonde! Heb jij de vergunningen voor de verbouwing al aangevraagd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *