Waarom auto leasen voor iedereen geschikt is

Waarom auto leasen voor iedereen geschikt is

Leasen wordt door velen ook wel het nieuwe kopen genoemd. Steeds meer mensen gaan overstag en huren een auto. Het biedt je mogelijkheid om een nieuwe auto te rijden, zonder dat je hier een groot bedrag in een keer voor moet aflossen. Daar komt bij dat auto leasen voor iedereen mogelijk is. We geven hieronder een kort overzicht.

De particulier
Waar voorheen auto leasen alleen beschikbaar was voor de zakelijke rijder, wordt het nu door middel van private lease ook aangeboden aan de particulier. Je betaald een vast bedrag in de maand waarin de meeste autokosten zijn gedekt. Onderhoud, onverwachte reparaties en verzekeringen zijn bij het maandelijkse bedrag inbegrepen. Je kan zo voor jezelf een goede inschatting maken van wat je maandelijks kwijt bent aan je auto. Slechts de brandstof is nog voor eigen rekening. Het enige nadeel aan private lease is dat je vanaf een periode van 25 tot 60 maanden een contract af kan sluiten. Je moet dan voor deze periode de auto ook daadwerkelijk leasen. Indien je toch besluit om het contract eerder op te zeggen, moet de resterende contractperiode afgekocht worden.


De zakelijke rijder
Voor de mensen die vanuit de werkgever of wellicht vanuit de eigen onderneming een auto zakelijk leasen hebben meer opties. Zo is er bijvoorbeeld shortlease. Het principe is hetzelfde als private lease alleen het verschil zit het voornamelijk in de contract periode. De naam zegt het eigenlijk al. Het biedt je de mogelijkheid om een auto voor een korte periode te leasen. Bij sommige leasemaatschappijen is het zelfs mogelijk om een auto al vanaf één maand te huren. Daar komt bij, dat het contract vaak maandelijks opzegbaar is. Dit biedt je dus iets meer flexibiliteit. Er is de laatste tijd een trend te zien, waarin shortlease ook steeds vaker aan de particulier wordt aangeboden. Het nadeel hieraan is echter wel dat het maandelijkse bedrag hoger komt te liggen dan bij private lease, gezien het hogere risico.

De zzp’er
Voor starters of zelfstandige ondernemers is het ook relevant om een auto te leasen. Voor een zzp’er is het mogelijk om een auto zowel zakelijk als privé te leasen. Dit is wel onder de voorwaarde dat er jaarcijfers beschikbaar zijn. Wanneer je starter bent is di niet het geval. Een auto zakelijk leasen wordt dan moeilijker. Echter, blijft private lease nog steeds een optie. De zakelijke kilometers die je hier dan mee rijdt, zijn vooralsnog declarabel bij de onderneming.

Al met al, is er voor iedereen een constructie die passend is bij de persoonlijke situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *