Waarvoor dient vloerverwarming?

Waarvoor dient vloerverwarming?

Vloerverwarming, dat wat niet meer weg te denken is in vaker wat moderne woningen. Wat ook gek is, want wie wil nou geen warme voeten en en radiatoren aan de wand. Daarbij bespaar je ook nog energie en is het echt een comfort. 

Hoe werkt vloerverwarming? 

Om de werking van vloerverwarming makkelijk uit te leggen kunt u stellen dat de vloer fungeert als één grote radiator. Twee soorten vloerverwarming komen het meeste voor, dat zijn elektrische- en ingefreesde vloerverwarming. Waarvan de laatste voornamelijk wordt gebruikt, omdat er bij de elektrische vloerverwarming meer nadelen aan vast zitten. De elektrische vloerverwarming werkt door middel van verwarmingselementen onder de vloer en stralingswarmte die de vloer opgewarmd. De ingefreesde vloerverwarming werkt door middel van een systeem aan buizen die onder de vloer loopt waar warm water doorheen stroomt en daardoor de kamer wordt verwarmd. 

Vloerverwarming en beschadiging 

Aangezien in beide gevallen het verwarmingselement onder de vloer zitten, kan de vloer door middel van hoge temperaturen beschadigen. Daarom is het van belang de temperatuur binnen de perken te houden, wat betekent ongeveer onder de 60 graden. Ook kan het verwarmingselement beschadigen en om dat te voorkomen, moet de temperatuur onder de 55 graden worden gehouden. Door middel van een thermostaat kan de temperatuur van de vloerverwarming worden begrensd. Hierdoor wordt de schade beperkt of voorkomen. 

Vloerverwarming en pvc vloer

Een veel gekozen optie is de pvc vloer vloerverwarming omdat het een ideale oplossing is. Een pvc vloer is warmtegeleidend. Hierdoor hoeft de vloerverwarming minder energie te verbruiken en komt de warmte goed door de vloer. Door de prijs van pvc vloer met vloerverwarming geeft de vloerverwarming vaak het optimale rendement en is er geen extra verwarming nodig in uw woning. Waardoor het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *