Wanneer schakel je een ontruimingsbedrijf in?

Wanneer schakel je een ontruimingsbedrijf in?

opgeleverd voor de volgende huurder of koper. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je gaat verhuizen en van je spullen af wil, of naar aanleiding van het overlijden van een dierbare. Ook moet een woning of pand soms noodgedwongen worden ontruimd, vanwege een bedrijfsfaillissement of een uithuisplaatsing.

 

In deze blog lees je de meest voorkomende redenen voor ontruiming, en wat de voordelen zijn als je dit uitbesteedt aan een ontruimingsbedrijf. 

In wat voor situaties kun je een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Er kunnen verschillende momenten zijn wanneer een ontruiming nodig is. Hieronder zie je de meest voorkomende situaties waarin een ontruimingsbedrijf wordt ingeschakeld. 

 

Mogelijke redenen voor ontruiming 

  1. Je gaat verhuizen en wil je inboedel (grotendeels) kwijt omdat je bijvoorbeeld kleiner gaat wonen of gaat emigreren. Een huiseigenaar of verkoper wil graag dat je het huis kaal oplevert, en je ziet het niet zitten om dit allemaal zelf te doen. 
  2. Wanneer je te maken hebt met het overlijden van een dierbare. Vaak is deze periode al heftig genoeg en vinden de nabestaanden het emotioneel te zwaar om alle spullen van de overledene uit te zoeken en weg te doen.  
  3. Uithuisplaatsing als gevolg van een huurachterstand. In dit geval is de ontruiming niet vrijwillig en gaat het om een ontruiming die alleen mag worden uitgevoerd met toestemming van de rechter. 
  4. Bedrijfsfaillissement: als een bedrijf failliet is en het pand moet worden ontruimd. .

 

Wil je meer informatie over woningontruimingen? Via deze handige gids vind je allerlei artikelen die te maken hebben met verschillende ontruimingen. 

Waarom een woningontruiming uitbesteden?

Hieronder zie je drie voordelen van het inschakelen van een woningontruimingsbedrijf. 

  • Tijd- en stress besparend

Een woning ontruimen is zowel fysiek als mentaal een intensieve klus. Het bespaart daarom een hoop tijd en zorgen wanneer je dit uitbesteedt aan professionals. 

  • Kennis, ervaring en materialen

Een ontruimgsbedrijf beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om de woningontruiming zo goed mogelijk uit te voeren. 

  • Recycling

Het team helpt je niet alleen met het leeghalen van je huis, maar ze weten ook een geschikte tweede bestemming voor de spullen. Denk bijvoorbeeld aan een antiekwinkel eigenaar die waardevolle spullen opkoopt, de kringloop of goede doelen. Zo weet je zeker dat de inboedel goed terecht komt. Wil je liever de inboedel zelf houden? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. Ontruimingsbedrijven bieden daarnaast ook inboedel opslag en je kunt de inboedel laten opkopen. 

  • Juiste oplevering

Daarnaast weten de ontruimers op wat voor manier het huis moet worden opgeleverd volgens het huurcontract. De ontruimingsploegen werken snel, waardoor je zeker weet dat je op tijd bent met de overdracht. Dat voorkomt stress. Het is dus zelfs mogelijk om een ontruimingsbedrijf de gehele ontruiming van A-Z te laten uitvoeren. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *