Wat is Polyurethaan isolatie?

Wat is Polyurethaan isolatie?

Polyurethaan isolatie wordt tegen de onderzijde van de vloer aangebracht in de kruipruimte. Zo ontstaat er een naadloze isolatie aan de onderzijde van de vloer. PUR is een milieuvriendelijk (CFK-vrij) product van tweecomponenten gespoten polyurethaan hardschuim systeem dat uit meer dan 90% gesloten cellen bestaat.

Vloerisolatie van polyurethaan ook wel pur genaamd, is een kwalitatief zeer hoogwaardig isolatie materiaal. Wij werken uitsluitend met Baymer polyurethaan welke voldoet aan zeer hoge normen en eisen, en continu onder strenge kwaliteitscontrole onderhevig is om zo een duurzaam kwaliteits product te kunnen waarborgen.

Besparen met polyurethaan vloerisolatie

Door allerlei vormen van woningisolatie (vloerisolatie, spouwmuur- of gevel-isolatie,dakisolatie, dichten van naden en kieren), kunt u uw energielabel verhogen en daarmee de waarde van uw woning. Ook verdient u onkosten terug doordat u gegarandeerd minder stookkosten heeft.

Aanbrengen polyurethaanisolatie

Polyurethaanisolatie wordt in diverse lagen aangebracht, tot de minimaal door u gewenste dikte als klant. De meest gangbare gewenste dikte van de polyurethaan vloerisolatie is meestal 6.5, 8 of 10 cm. Onze isolatie-adviseur kan u uitgebreid informeren over welke dikte voor u de beste keus is.

Mocht uw kruipruimte niet beschikken over ventilatieroosters, zullen deze tijdens de werkzaamheden worden aangebracht. Het aanbrengen van enkele ventilatieroosters is noodzakelijk om vocht problemen en schimmels te doen voorkomen voor een gezond kruipruimte klimaat. Het aanbrengen van ventilatieroosters gaat zeker niet ten koste van de isolatiewaarde.

Veiligheid en gezondheidsmaatregelen

Tijdens het aanbrengen van de polyurethaan vloerisolatie onstaat er een rest product in de vorm van damp. De vakman denkt aan uw en onze gezondheid, doormiddel van een krachtige afzuiginstallatie welke tijdens de werkzaamheden in de kruipruimte wordt geplaatst worden deze dampen via een luchtslang welke buitenshuis uitmond, zo direct naar buiten afgezogen. Aangezien er toch mogelijk een minimale hoeveelheid damp kan ontsnappen raden wij u aan om tijdens de werkzaamheden en even er na uw huis goed te doen ventileren.

R-waarde bepalen

Om de R-waarde van een samengestelde isolatie te bepalen, wordt van iedere laag isolatiemateriaal de R-waarde bepaald. De uiteindelijke som van alle lagen levert dan een totale isolatiewaarde op voor de hele samenstelling. Deze waarde, de zogenaamde Rc-waarde, geeft in één oogopslag weer hoe effectief de isolatie van een bepaald element is. Ook hier geldt; hoe hoger, hoe beter. Voor de meeste elementen zijn wettelijke grenzen opgenomen in het Nederlandse bouwbesluit . Hierin staat bijvoorbeeld vastgelegd dat een uitwendige muur een minimale Rc-waarde dient te hebben van 2,5 m2K/W. In nieuwbouw wordt tegenwoordig echter getracht deze waarde minimaal rond de 4 m2K/W te krijgen. Diverse bedrijven bieden totaalpakketten aan waarbij een R-waarde van 5,0 m2K/W of hoger wordt behaald. Laat u goed informeren, want bij dergelijke isolatiewaarden worden correcte behandeling van ventilatie en vocht belangrijke factoren. Een verouderde isolatie-waarde aanduiding is de Lambda waarde.

De voordelen van polyurethaan isolatie

  • Houdt kou en vocht buiten
  • Geen koudebruggen
  • Houdt nare geuren tegen
  • Bespaart energie
  • Condensatiewerend
  • Voorkomt schimmel
  • Dicht alle naden en kieren
  • Goed voor hygiëne en gezondheid
  • Verbetert wooncomfort

Bron: Isolatierevolutie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *