Wat kan een certificeringsbureau voor u betekenen?

Wat kan een certificeringsbureau voor u betekenen?

Steeds meer bedrijven kiezen er voor om een beroep te doen op een zogenaamd certificeringsbureau. Een dergelijk bureau heeft de mogelijkheid om een onafhankelijk certificaat uit te geven van de producten of diensten welke door uw bedrijf worden aangeboden. De certificaten die worden uitgegeven hebben als specifiek doel om kwaliteit aan te kunnen tonen. Het kan hierbij gaan om verschillende vormen van kwaliteit. Zo kan er worden gekeken naar de arbeidsomstandigheden, maar ook naar bijvoorbeeld de daadwerkelijke kwaliteit van het geleverde product en het milieu. Wanneer u over onafhankelijke certificaten beschikt die zijn uitgegeven door een erkend certificeringsbureau kan dit voor de reputatie van uw bedrijf een belangrijke meerwaarde met zich meebrengen.

             Hoe gaat een certificeringsbureau precies te werk?

De specialisten welke in dienst zijn bij een certificeringsbureau zijn op de hoogte van verschillende sectoren. Zij kunnen er voor zorgen dat uw bedrijf een bepaalde certificering kan ontvangen. Ondanks het feit dat een certificeringsbureau over een onafhankelijk karakter beschikt spreekt het uiteraard wel voor zich dat ze met u mee kan denken. Er zullen door de certificeringsinstantie steeds audits worden uitgevoerd op locaties waar uw personeel aan het werk is. Op basis van de ervaringen die de specialisten opdoen zal er uiteindelijk worden bepaald of u al dan niet in aanmerking komt voor het ontvangen van een certificaat.

             Verschillende soorten certificaten

Het ene certificaat is uiteraard het andere niet. We maken bijvoorbeeld een onderscheid tussen de VCA-certificeringen en de CO2-certificeringen. Wat bovendien ook te denken van de bekende ISO 9001-certificering? Het zijn stuk voor stuk namen die bekend in de oren klinken. Bent u houder van een bepaald certificaat? Dan zal deze duidelijk maken dat uw onderneming aan bepaalde, specifieke eisen weet te voldoen. Het gevolg hiervan is niet alleen dat er professionaliteit, maar ook zekerheid wordt uitgestraald richting de (potentiële) klanten. Deze eisen kunnen over een sterk uiteenlopend karakter beschikken. Zo kunnen ze betrekking hebben tot zowel veiligheid, duurzaamheid als kwaliteit.

             Het toegenomen belang van certificaten

Vandaag de dag is het meer dan ooit van belang om u als onderneming te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dit kan op meerdere manieren gebeuren, maar certificaten kunnen absoluut een belangrijke meerwaarde met zich meebrengen. Ze zorgen er namelijk voor dat de sterke troeven van uw bedrijf extra in de kijker kunnen worden gezet. Op deze manier heeft u dan ook meteen een streepje voor ten opzichte van andere, gerelateerde bedrijven. Dit is echter niet alles. Ook vanuit de overheid wordt het aanvragen van certificaten de voorbije jaren sterk bevorderd. Ook overheden zien in bedrijven die houder zijn van één of meerdere certificaten dan ook extra waardevolle partijen voor de (economische) toekomst.

             Overstappen van certificeringsinstantie

Bent u op moment van schrijven nog verbonden aan een bepaald certificeringsbureau? Zou u echter graag willen overstappen naar een andere instantie? Dat is perfect mogelijk. In de praktijk lijkt dit echter vaak de nodige voeten in de aarde te hebben. Gelukkig zijn er verschillende partijen die hiervoor een prima oplossing in petto hebben. Menig aantal certificeringsbureaus bieden namelijk een bepaalde overstapservice aan. Deze maakt het mogelijk om zonder zorgen over te stappen naar een ander certificeringsbedrijf. Raadpleeg bijvoorbeeld Normec Certification | Uw partner in certificering voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *