Wat kun je met een tachograaf app?

Wat kun je met een tachograaf app?

Als je in de vervoer branche werkt is het belangrijk om je zaken goed bij te houden. Chauffeurs mogen bijvoorbeeld niet onbeperkt rijden, een chauffeur moet voor zijn eigen veiligheid en de veiligheid van anderen om de zoveel uur een rustpauze nemen. Het is namelijk ontzettend gevaarlijk om uren achter elkaar te rijden zonder te kunnen pauzeren. Daarom is er een wet opgenomen die bepaald hoe lang een chauffeur mag rijden, hoeveel pauze hij minimaal heeft en wanneer hij moet stoppen. Als werkgever is het ook van essentieel belang dat deze zaken goed worden bijgehouden. Dat bijhouden moet via een zogenaamde tachograaf. Een tachograaf houdt al deze zaken bij zodat jij in het geval van controle duidelijk op papier heeft hoe en wanneer een chauffeur rijdt.

Wat kan een tachograaf?

Een tachograaf houdt  dus alle zaken omtrent de rijd tijden van een chauffeur bij. Er is ook een tachograaf app: Data2Track. Die heeft verhoogde functionaliteit om het leven op kantoor en achter het stuur makkelijker te maken. Met de Data2Track app kan het kantoor in real-time bijhouden wat de chauffeur aan het doen is en kan dus zien of hij zou moeten stoppen met rijden. De chauffeur zelf hoeft niet meer te rekenen wanneer hij moet stoppen, dat doet de app al voor hem of haar. Data2Track kan de chauffeur van alles geven, zo kan hij dus laten zien of hij zou moeten stoppen, maar ook hoe lang nog heeft tot de volgende stop. Dit alles wordt weergegeven in een eenvoudig overzicht dat de chauffeur achter het stuur en handsfree kan zien.

Op kantoor

Voor de medewerkers op kantoor is het ook doodeenvoudig om te zien hoe een chauffeur bezig is. Zo kunnen ze de eerder genoemde verplichte rij- en stoptijden weer. Een groot voordeel is dat met FleetControl het kantoor kan zien hoe het gehele wagenpark het doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *