Wat te doen wanneer je reachstacker ermee ophoudt?

Wat te doen wanneer je reachstacker ermee ophoudt?

Wanneer je een logistiek bedrijf hebt wil je al je goederen zo snel mogelijk op de vrachtwagen hebben en hem zien wegrijden. Tijd houdt in dit geval zeker geld in. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en wanneer je met machines werkt kan er altijd iets kapotgaan. In het geval van een reachstacker betekent dit dat de vrachtwagen bijvoorbeeld niet geladen kan worden. Wellicht moet je nu reachstacker spare parts kopen of toch een monteur laten komen?

Hoeveel wordt de reachstacker gebruikt?

Hoe frequent de reachstacker wordt gebruikt is van invloed op de status van de machine. Het is vergelijkbaar met een auto. Er wordt wel eens gezegd dat een auto veel waarde verliest wanneer deze de grens van 100.000 kilometer heeft bereikt. Bij reachstackers wordt de afgelegde afstand niet benoemd, maar wel het aantal gewerkte uren. Dit omdat de afgelegde afstanden minimaal zullen zijn, maar hij zet zijn energie ook om in het liften en tillen van zware objecten. Dit vergt ook veel energie en is daarom ook van invloed op de status van de machine. Naarmate er meer uren mee zijn gewerkt hoe groter de kans is dat deze mankementen gaat krijgen. In dat geval zijn er misschien wel reachstacker spare parts nodig om het te fixen.

Voorradige reachstacker spare parts

Grote bedrijven die eigenlijk niet zonder een reachstacker kunnen hebben de reachstacker spare parts voorradig. Dit om gelijk de onderdelen die het hebben begeven te kunnen vervangen. Hiermee zal de machine snel weer inzetbaar zijn en wordt er niet veel extra kosten gemaakt. Om de reachstacker spare parts voorradig te hebben kost wel een investering vooraf en daarnaast kan je natuurlijk niet volledig inschatten wat er kapot kan gaan. Een gesprek met een gespecialiseerd reachstacker dealer zal hierin wellicht uitkomst bieden.

Toch een monteur laten komen?

Niet alles kan opgelost worden met de spare parts. Soms is de toestand van de machine dermate onduidelijk of slecht dat er een monteur moet komen om het op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *